Γ. Ντάισελμπλουμ: «Δεν αποτελεί θέμα συζήτησης το Grexit... Σοβαρή η ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις»

Δεν αποτελεί θέμα συζήτησης το Grexit, δήλωσε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι έχουμε δαπανήσει πολλή δουλειά και κεφάλαιο για να διατηρηθεί η ευρωζώνη ακέραια.
 

«Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.
Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης τόνισε ακόμα ότι η λίστα που κατετέθηκε είναι ένα πρώτο βήμα και θα χρειαστεί χρόνος για να μπούμε στις λεπτομέρειες. Επισήμανε ότι χρήματα θα δωθούν στην Αθήνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε αρκετές φορές ότι οι ελληνικές Αρχές πρέπει να συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές Αρχές ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία. Όπως είπε μπορούν να αντικασταθούν υφιστάμενα μέτρα με άλλα, πάντα σε συνεργασία με τους Θεσμούς.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για βαθιές μεταρρυθμίσεις. Χθες παρουσίασαν τα μέτρα που προτίθεται να πάρει. Σήμερα θα γίνει η αξιολόγηση τους απ' τους Θεσμούς ώστε να έχουμε μία πρώτη άποψη εάν είναι επαρκή για να ξεκινήσουμε από κάπου», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή για τις μεταρρυθμίσεις, έχουν άλλο όραμα και γι αυτό θα υπάρξει τροποποίηση συμφωνίας. Θέλουν επίσης σταθερότητα... Όμως η ευελιξία εντός του προγράμματος πάντα υπήρχε. Πάντα διαπραγματευόμασταν με τις κυβερνήσεις αλλαγές, χρονοδιαγράμματα, μέτρα κοκ. Πρέπει όμως να υπάρχει συνεργασία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup βέβαια αυτές οι αλλαγές λχ δεν μπορούν να φθάσουν να "ξηλώσουν" το μισό πρόγραμμα. «Πρέπει να υπάρχει συνεργασία εφόσον θέλουν χρηματοδότηση απ' την Ευρώπη. Η λίστα είναι το πρώτο βήμα. Να μας πουν τι θέλουν να αντικαταστήσουν και αργότερα να κάνουμε μία νέα συμφωνία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ