Παντοπωλείο Βάλσαμο - Η gourmet γωνιά για γεύσεις και αναγνώσεις με λιχουδιές για την Σαρακοστή‏!

Μεγάλο, φωτεινό, με λιτές γραμμές, το παντοπωλείο Βάλσαμο, μολονότι μετρά μόλις επτά μήνες ζωής, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ενημερωμένο.

Η ιδιοκτήτριά του Μυρσίνη Σιώζου – που είχε πάντοτε μιαν ιδιαίτερη προτίμηση στην υγιεινή διατροφή – έβαλε στα ράφια του εκλεκτά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, βιολογικά και μη. Θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, γαλακτοκομικά, αλεύρι, μπαχαρικά και λάδι. Φυσικό επακόλουθο ήταν η εξερεύνησή μας να διαρκέσει ώρα. 

Ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων τη μαύρη ελληνική σοκολάτα Alexandros με 65% κακάο, τα χειροποίητα ημίλιαστα ντοματίνια Spitiki και προμηθευτήκαμε για τον καφέ μας χύμα βιολογική ζάχαρη καρύδας – μοιάζει με την καστανή, αλλά φέρει και νότες καραμέλας. Συνεχίζοντας στο μονοπάτι της υγιεινής διατροφής, δοκιμάσαμε το βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας Βiona, αλλά και τον ταχείας κατάψυξης χυμό ροδιού Pom Star. Στα μπεστ σέλερ προϊόντα του παντοπωλείου το χύμα λικέρ Μαστίχας Χίου, τα extra large φρέσκα αβγά Κρήτης αλλά και το αγελαδινό γάλα από τη βιολογική φάρμα BioPan στα Γρεβενά. 

Επειδή πλησιάζει και η Σαρακοστή, δεν αμελήσαμε και τα όσπρια – δώστε προσοχή στις μαύρες φακές Φενεού Βioβλαστός (μοιάζουν με χαβιάρι, γι’ αυτό και λέγονται και φακές beluga, είναι λίγο μικρότερες σε μέγεθος και έχουν δυνατή, γήινη γεύση) – αλλά και στον ελληνικό χαλβά με στέβια Kranaos. To μόνο παράπονο; Ο Ρίκο, ο παπαγάλος του καταστήματος, δεν καταδέχτηκε να μας μιλήσει.

Λεωφ. Ηρακλείτου 96, Πάτημα Χαλανδρίου, τηλ. 213 0223 663, www.valsamoshop.eu

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ