Β. Σόιμπλε για Grexit: ''Ο,τι είχαμε να πούμε το είπαμε'' - Γ. Βαρουφάκης: ''Ελπίζω ότι στο τέλος θα βγει λευκός καπνός''!

Για θέμα εμπιστοσύνης εντός της Ευρώπης μίλησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνδιάσκεψη του Eurogroup.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να πούμε. Θα δούμε τι θα συμβεί σήμερα».

«Δεν είναι ζήτημα των χωρών ξεχωριστά, αλλά όλης της Ευρώπης. Πρέπει να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο» επισήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του σε ερώτηση για το Grexit όπου ο κ. Σόιμπλε υπογράμμιζε «Οτι είχαμε να πούμε το είπαμε. Πρόκειται για όλη την Ευρώπη και όχι ξεχωριστά τις χώρες».

Τι δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης

Αρκετά αισιόδοξος ωστόσο εμφανίστηκε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς συνάντησης Λαγκάρντ-Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ-Βαρουφάκη και πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup.

«Περιμένουμε να υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα έχει κάνει όχι ένα έξτρα μίλι, αλλά 10 για να φθάσει στη συμφωνία, ζητάμε από τους εταίρους μας να μας συναντήσουν όχι στο ήμισυ της διαδρομής αλλά στο ένα πέμπτο του δρόμου. Δεν έχω αμφιβολία πως θα υπάρξει μια παραγωγική συζήτηση και στο τέλος θα δούμε λευκό καπνό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ