6 ''διαφορετικοί'' προορισμοί για ταξίδια που θα σας μείνουν αξέχαστα! Από τις ΗΠΑ και τον Καναδά στο Μεξικό και τη Νέα Ζηλανδία!

Αναζητάτε διαφορετικά μέρη που θα σας εμπνεύσουν να τα επισκεφτείτε και να τα γνωρίσετε; Μόλις τα βρήκατε!

Μέρη που δύσκολα τα επισκέπτεται κανείς, όλα με συνθετικό το «Νέα» στην ονομασία τους, μπορούν να αποτελέσουν το φετινό προορισμό σας και να μετατραπούν σε ταξίδια ζωής, που υπόσχονται να σας κάνουν να αποδράσετε από τη ρουτίνα –και ίσως να μη θέλετε να ξαναγυρίσετε σε αυτή.
New Hampshire, Ηνωμένες Πολιτείες
Όσοι είστε διατεθειμένοι να ταξιδέψετε μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι για χάρη της Νέας Υόρκης, αλλά για να δείτε κάτι διαφορετικό, το New Hampshire στη Νέα Αγγλία, βορειοανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί μια πιο outsider, αλλά ιδανική επιλογή για ένα μοναδικό ταξίδι.

Στο New Hampshire θα γνωρίσετε εκτός από πόλεις όπως το Portsmouth, το Manchester και το Dover, το διάσημο Salem όπου έγιναν οι δίκες μαγισσών το 1692 και οδήγησαν στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού με την κατηγορία της μαγείας. Σήμερα, φυσικά, οι ντόπιοι είναι πιο… φιλόξενοι και οι τουρίστες καταφτάνουν στην περιοχή για να κάνουν σκι και να απολαύσουν τις ομορφιές του.
Νέα Ζηλανδία
Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να βλέπετε γι’ αυτή στην τηλεόραση και να τη φαντάζεστε σαν σκηνικό του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και να τη ζήσετε από κοντά, ειδικά αν είστε από αυτούς που ψάχνουν για περιπέτεια και νέες, διαφορετικές δραστηριότητες.

Δείτε τον Παγετώνα Fox στο Νότιο Νησί, κάντε bungee jumping στο Queenstown, πιάστε φιλίες με τους Māori, τους ιθαγενείς της Νέας Ζηλανδίας και μάθετε τα έθιμα και της παραδόσεις τους στο Βόρειο Νησί, ζώντας εμπειρίες που δεν τις έχετε ξαναζήσει. Αν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα για ένα από τα μεγάλα ταξίδια της ζωής σας, η Νέα Ζηλανδία σας περιμένει.
Νέα Σκωτία, Καναδάς
Άλλο ένα μακρινό ταξίδι που θα σας μείνει χαραγμένο στην… ταξιδιωτική σας μνήμη, είναι αυτό στη Νέα Σκωτία, επαρχία του Καναδά, στις ακτές του Ατλαντικού. Η Νέα Σκωτία είναι μια μεγάλη χερσόνησος, της οποίας η φήμη για ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά έχει κυκλοφορήσει ευρέως, ενώ ενδείκνυται για φθινοπωρινό ταξίδι, τότε που τα δάση της μετατρέπονται σε χρυσοκόκκινα, δημιουργώντας απίστευτο θέαμα.

Η επαρχία έχει, επίσης, και έντονη πολιτιστική ζωή, που στηρίζεται κυρίως στην κέλτικη παράδοση των Σκωτσέζων και θα σας φέρει σε επαφή με κάτι τελείως έξω από τα συνηθισμένα.
Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο
Βορειοανατολικά της Αγγλίας, μακριά από την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Newcastle προσφέρεται ως πιο κοντινός σε σχέση με τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προορισμός, που παραμένει, όμως, ξεχωριστός. Στο Newcastle μπορείτε να ζήσετε έντονη βραδινή ζωή, με ζωντανή μουσική και club, να επισκεφτείτε πλήθος γκαλερί, να κάνετε τα ψώνια που ονειρεύεστε και να τιμήσετε τη θεατρική ιστορία της περιοχής με μια επίσκεψη στο Theatre Royal.

Ταυτόχρονα, στο Newcastle πραγματοποιείται πλήθος φεστιβάλ και πανηγυριών όλο το χρόνο, με φεστιβάλ μπίρας τον Απρίλιο, μουσικά φεστιβάλ ροκ, indie και χορευτικής μουσικής, φεστιβάλ design, το διάσημο Hoppings (λούνα παρκ) την άνοιξη και το καλοκαίρι και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη αυτή δεν θα σας αφήσει εύκολα να… χαλαρώσετε.
Νέα Καληδονία, Γαλλία
Ανήκει στη Γαλλία ως μια υπερπόντια κτήση της και είναι ένα νησί του Ειρηνικού Ωκεανού που θα μπορούσε εύκολα να παρομοιαστεί με παράδεισο. Αποτελείται από το κυρίως νησί και άλλα μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, όπου θα μπορέσετε να ζήσετε την πολυτέλεια και να βρείτε μια παραμυθένια παραλία μόνο για εσάς.

Ακόμη, όμως, κι αν θέλετε να κρατήσετε το budget σας σε λογικά πλαίσια, στην πρωτεύουσά του, τη Νουμέα, μπορείτε να φάτε σαν βασιλιάδες φρέσκα θαλασσινά ή γαλλική κουζίνα, χωρίς να αγχώνεστε για το λογαριασμό.
Νέο Μεξικό
Νοτιοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών, το Νέο Μεξικό συνδυάζει ισπανική, νοτιοαμερικάνικη και καραϊβική κουλτούρα, ενώ εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε τα νοστιμότερα τάκος του κόσμου, βόρεια των μεξικάνικων συνόρων, στην πρωτεύουσά του, τη Santa Fe.

Οι λάτρεις του… μυστηρίου θα παρασυρθούν από την πόλη Roswell, όπου το 1947 ο στρατός των Η.Π.Α μάζεψε τα απομεινάρια ενός… εξωγήινου διαστημόπλοιου, σε ένα συμβάν που παραμένει μία από τις πιο γνωστές θεωρίες συνομωσίας σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ