''Το χρέος θα εξυπηρετηθεί, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις'' - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρουφάκη - Όσμπορν στο Λονδίνο! (φωτό)

Οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τη λιτότητα, το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις εξετάζονται σε συνάντηση που έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν.

O Οσμπορν καλωσόρισε τον Γ. Βαρουφάκη στο Νο11 της Ντάουνινγκ Στριτ λίγο μετά τις 13.00 (ώρα Ελλάδος).

Στόχος της συνάντησης είναι η έναρξη στενής συνεργασίας Ελλάδας – Βρετανίας όσον αφορά σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είχε δηλώσει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν συνιστά ήττα της λιτότητας, αλλά «ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων» και θα πρέπει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση στη Βρετανία για να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί.

Ο Οσμπορν, του οποίου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα αναμένεται να επανεκλεγεί τον Μάιο, δήλωσε μιλώντας στο BBC ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν «πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες». Κατά τον ίδιο απαιτείται σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ και θα πρέπει να υπάρξει ο ενδεδειγμένος διάλογος ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης και την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ