Amethyst Hotel: Ένα ξενοδοχείο πραγματικό κόσμημα - Τα πρώτα σχέδια του πιο πρωτοποριακού design, με τζάμια από αμέθυστο! (slideshow)

Οι αρχιτέκτονες της ολλανδικής εταιρίας  NL εμπνεύστηκαν το πιο φιλόδοξο και πρωτοποριακό design ξενοδοχείου. 

 Σε ένα νησί στα ανοικτά της νότιας ακτής της Κίνας το ξενοδοχείο θα μοιάζει με βράχο και θα περιβάλλεται από μωβ κρυστάλλους αμέθυστου. 

Το Amethyst Hotel, περιγράφεται από τους αρχιτέκτονες της NL ως ένα «ελαφρώς τρελό σχέδιο».

Οι εμπνευστές του ξενοδοχείου Kamiel Klaasse και Pieter Bannenberg πιστεύουν ότι ένα σχέδιο κατά το πρότυπο του "σαγηνευτικού αυτού πολύτιμου λίθου" θα ωφελήσει όχι μόνο το design και την ισχύ του, αλλά θα επιφέρει και τις υποτιθέμενες θεραπευτικές  δυνάμεις που πιστεύεται οτι έχει ο αμέθυστος".

Το ξενοδοχείο θα περιβάλλεται από έναν εξωτερικό κήπο, που θα επιτρέπει έτσι σε όλα τα δωμάτια να έχουν την αίσθηση του "κέντρου".

Τα δωμάτια επίσης θα διαθέτουν πολυμορφικά τζάμια που θα βλέπουν στο εξωτερικό του ξενοδοχείου.

Η πρόταση του σχεδίου είναι έμπνευσμένη από τον αρχιτέκτονα John Portman, ο οποίος είναι γνωστός γιά τα δημοφιλέστατα ξενοδοχεία του  σε όλη την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το Hyatt και το Marriott.

"Το Amethyst Hotel είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα πρότυπο του ξενοδοχείου Marriott Marquis", πρόσθεσαν. 

Το πρώτο ξενοδοχείο αμέθυστου θα γίνει πάνω σε ένα τεχνητό νησί, γνωστό ως λουλούδι του Ωκεανού, στη θάλασσα βόρεια της Χαϊνάν, στη νότια Κίνα.

Πηγή: dezeen.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ