Όταν μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για το σεξ τι συμβαίνει; Δείτε 6+1 λόγους που ίσως υποτιμάτε

Όταν μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για το σεξ –και αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος την προβληματίζει και την αφορά– στις περισσότερες περιπτώσεις ο λόγος είναι προσωπικός ή συναισθηματικός και έχει να κάνει με προσωπικά της θέματα ή προβλήματα στη σχέση. 

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας σχετίζεται με ορισμένα ιατρικά θέματα και μετά την αντιμετώπισή τους η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού ξαναβρίσκει το ρυθμό της.

Ιατρικά θέματα και προβλήματα υγείας που μπορεί να μειώσουν την ερωτική επιθυμία

Μειωμένη ροή αίματος
Η μειωμένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα μπορεί να φταίει για τη μειωμένη διάθεση για σεξουαλική επαφή. Δύο ιατρικά θέματα που μπορεί να προκαλούν μειωμένη ροή αίματος είναι ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση. 
 
Ορμονικά προβλήματα
Η εμμηνόπαυση, ο θηλασμός, τα αντισυλληπτικά χάπια, κάποια δυσλειτουργία στο θυρεοειδή, είναι καταστάσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία των ορμονών, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη της ερωτικής επιθυμίας. 

Παρενέργειες από φάρμακα
Μια τακτική φαρμακευτική αγωγή, όπως τα αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακα της χημειοθεραπείας, ευθύνονται συχνά για τη μείωση της σεξουαλικής διάθεσης στις γυναίκες.

Βλάβες στα νεύρα στην περιοχή της πυέλου
Μια χειρουργική επέμβαση στην περιοχή της πυέλου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα με όλες τις αρνητικές συνέπειες στην ερωτική επιθυμία. Την ίδια επίδραση μπορεί να έχουν ασθένειες όπως η πολλαπλή σκλήρωση ή η νόσος του Πάρκινσον. 

Υπερβολική κούραση και έλλειψη ύπνου
Μπορεί ο λόγος αυτός να μην είναι αμιγώς ιατρικός, ωστόσο η κούραση και η έλλειψη ύπνου έχουν επίδραση στην ερωτική επιθυμία.
 
Κατάθλιψη 
Η κατάθλιψη επηρεάζει τη διάθεση σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της ερωτικής επιθυμίας. Παράλληλα επηρεάζονται και πολλές σωματικές λειτουργίες, γεγονός που κάνει πιο έντονη την έλλειψη επιθυμίας.

Το Σύνδρομο Υποτονικής Σεξουαλικής Επιθυμίας
Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας στις γυναίκες είναι και σύνδρομο. Ονομάζεται Σύνδρομο Υποτονικής Σεξουαλικής Επιθυμίας (HSDD). Πρόκειται για την επίμονη έλλειψη ερωτικής επιθυμίας ενώ συνδέεται και με την απουσία ερωτικών φαντασιώσεων. Για να διαγνωστεί η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας ως σύνδρομο θα πρέπει να μην υπάρχει πρόβλημα διανοητικής ή σωματικής υγείας. Ωστόσο, παρότι το σύνδρομο έχει αναγνωριστεί ως τέτοιο από τη δεκαετία του 1970, γιατροί και ψυχολόγοι δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν το πρόβλημα ξεκινάει από την υγεία ή τη συναισθηματική κατάσταση.

Πηγή: capitalhealth.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ