Εκτός «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Επικρατείας τελικά ο Γιώργος Χατζημαρκάκης!

Επισήμως το ψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί την Δευτέρα, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπήρξε veto «καραμανλικών» (και όχι μόνο) στελεχών. 

Ο λόγος; Ως ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον Κώστα Καραμανλή και στην κυβέρνησή του το 2010, όταν η χώρα μπήκε στην περιπέτεια των Μνημονίων. 

Μάλιστα, είχε πρωτοστατήσει στη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση των “greek statistics” και την είχε εμφανίσει ως «βέβαιη» παρότι η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή. 

Συνεργάτες του κ.Καραμανλή διαψεύδουν πληροφορίες ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να μπει τέλος στην επιχειρούμενη συνεργασία. Καλά ενημερωμένες πηγές της Συγγρού δε, επισημαίνουν ότι αντιδράσεις γι΄αυτή τη σύμπραξη εκδηλώθηκαν και από μη «καραμανλικά» στελέχη. Τα οποία επικαλέσθηκαν τις κατά καιρούς ανεπιτυχείς προσπάθειες του ιδίου να συνεργασθεί με ελληνικά κόμματα. 

Ο ίδιος ίδρυσε το κόμμα «Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» που συμμετείχε στις περσινές ευρωεκλογές, αποσπώντας ποσοστό 1,44%. 

Επίσης το γεγονός ότι μέχρι πριν από δύο ημέρες εμφανίσθηκε να συζητά με το ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στα δικά του ψηφοδέλτια, καθώς προ διμήνου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ιδιότητα του ΥΠΕΞ, τον όρισε πρέσβη εκ προσωπικοτήτων για να αξιοποιηθούν οι γνωριμίες του στα ευρωπαϊκά λόμπι. 

Η αρχική συζήτηση για υποψηφιότητα του κ.Χατζημαρκάκη έγινε σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της ΝΔ στην ανατολική Κρήτη (σ.σ. κατάγεται από το Λασήθι) καθώς τα «γαλάζια» ποσοστά παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ