Αυτά είναι τα ιδιόμορφα τεχνολογικά Trends που πρέπει να χαθούν για πάντα μέσα στο 2015! Μακριά από εμάς!

Φαίνεται πως όλοι καταφέραμε και βγήκαμε σώοι από την μετάβαση στο 2015 και μπράβο μας για αυτό.

Με το ημερολογιακό ερείπιο του 2014 να καπνίζει ακόμα πίσω μας (και πραγματικά, με το Ισλαμικό Κράτος, τον ιό Έμπολα, τα χαμένα αεροπλάνα, το πιο θερμό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ και το φιάσκο της Sony, μόνο ερείπιο μπορείς να το πεις), ας το κοιτάξουμε μια τελευταία φορά, μόνο και μόνο μπας και μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και δεν τα επαναλάβουμε ποτέ ξανά.

Κάποια από τα παρακάτω δεν γεννήθηκαν το 2014, αλλά όλα άνθησαν πέρυσι.

Τα Σκατένια Kickstarter
To Kickstarter και το IndieGoGo έχουν οδηγήσει στην γέννηση μερικών πραγματικά απαίσιων προϊόντων. Αυτοί οι ιστότοποι έχουν δώσει βήμα σε ένα σωρό φαντασιόπληκτους αλλά και εγκληματίες, όλοι εκ των οποίων ζητάνε τα λεφτά μας για μαλακίες. Το σκατένιο Kickstarter υπήρχε παντού το 2014, είτε μιλούσες για το Anonabox είτε για το Ring, είτε για οποιοδήποτε από τα λιγότερο διαφημισμένα προϊόντα, που φτιάχτηκαν από άτομα που δεν είχαν ιδέα τι έκαναν. Ναι, όλες αυτές οι σκατένιες καμπάνιες ήταν πολύ διασκεδαστικές, αλλά ουσιαστικά περιπλέκουν την διαδικασία για όλους εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στην καλή δουλειά που γίνεται σε γενικές γραμμές σε αυτά τα site.

Αμφιβάλλω αν θα αλλάξουν συγκλονιστικά τα πράγματα μέσα στα 2015, αλλά έστω κι έτσι, ας συμφωνήσουμε όλοι πως από εδώ και στο εξής για να στήσεις μια crowdfunding ιδέα θα πρέπει α) να μπορείς να φέρεις εις πέρας αυτό που υπόσχεσαι, β) να είσαι ξεκάθαρος για το τι παράγεις και για το πότε θα το έχεις έτοιμο και γ) να προσφέρεις incentives σε λογικές τιμές και όχι να χρεώνεις 62,000 δολάρια για ένα ταξίδι κατά το οποίο ο άνθρωπος θα γνωρίσει εσένα και τους φίλους σου σε ένα γραφείο.

- Jason Koebler

Το Uber για τα πάντα
Ένα από τα κουρασμένα κλισέ της tech δημοσιογραφίας, το οποίο και γνώριζα καλά πολύ πριν ξεκινήσω να δουλεύω για το Motherboard ήταν το να αποκαλείς το κάθε καινούργια πλατφόρμα ανταλλακτικής οικονομίας ως «το Uber για το τάδε».

Υπάρχει το Uber για την πίτσα, το Uber για τα εστιατόρια, το Uber για την οδική βοήθεια. Πέρα από το γεγονός ότι το χρησιμοποιούν όλοι ως όρο, συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πλατφόρμα που δεν έχει καμία σχέση με το Uber, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Uber δεν ήταν καν η πρώτη εταιρία που άρχισε την μηχανή της ψηφιακής ανταλλακτικής οικονομίας. Το AirBnB για παράδειγμα υπήρχε έναν χρόνο πριν την έλευση του Uber.

Επιπλέον μετά από τις άθλιες ιστορίες με τις οποίες συνδέθηκαν τα μεγάλα κεφάλια της εταιρίας και οι υπάλληλοί της, το τελευταίο πράγμα που τους αξίζει είναι παραπάνω προβολή. Παρακαλούνται λοιπόν οι φίλοι tech δημοσιογράφοι να τορπιλίσουν μια και καλή τον όρο. Θα είναι καλύτερα για όλους μας έτσι.

- Kaleigh Rogers

Ο σχολιασμός για τον σχολιασμό
Τρία απλά σημεία.

1. Η δουλειά ενός σχολιαστή είναι να σχολιάζει τα πάντα, το πιάνω.
2. Ίσως το έχω κάνει κι εγώ σε κάποια φάση, ίσως το κάνω και αυτήν την στιγμή!
3. Δεν θα φύγει ποτέ.

 

Ωραία, αφού το θέσαμε αυτό, θα ήθελα τώρα να πω ότι ιδανικά πρέπει να εκλείψει αυτή η τάση μερικών ανθρώπων να κάνουν γενικόλογα σχόλια για το οτιδήποτε μόνο και μόνο επειδή τους κάνει να αισθάνονται μάγκες. Και ναι, μου αρέσει όταν ο κόσμος μοιράζεται τις σκέψεις του. Αλλά όταν αθλητικοί, media ή tech σχολιαστές αρχίζουν και σχολιάζουν έξω από το πεδίο γνώσης τους, τότε είναι που νιώθεις τους τοίχους του Ναού της Γνώσης να βρωμίζουν κάπως.

- Derek Mead

Τα encryption apps που υπόσχονται παραπάνω από αυτά που μπορούν να σου δώσουν
Ξέρετε τι θα ήθελα να δω το 2015; Ένα encryption app που είναι εύκολο στην χρήση και που σου παρέχει ασφάλεια. Το θέμα βέβαια είναι πως και να το δω πλέον, δεν θα το πιστέψω. Τον περασμένο χρόνο κυκλοφόρησαν ένα σωρό encryption apps και αντίστοιχες υπηρεσίες που έλεγαν πως ταιριάζουν στα δεδομένα που έθεσα πιο πάνω, αλλά ήταν τόσα πολλά που δεν ήξερα ποιο να εμπιστευτώ. Μέχρι και η Yahoo με την Google έχουν πει στον χορό.

Δεν βοηθάνε βέβαια και οι υποσχέσεις των εν λόγω app ότι δεν «σπάνε» και όλα τα υπόλοιπα υπερβολικά. Δεν χρειάζεται να είμαι codebreaker για να είμαι καχύποπτος σχετικά με όλα αυτά. Χρειάζεται απλά να έχω το στοιχειώδες μυαλό.

- Victoria Turk

#Gategate
Το κάτι-gate δεν το είδαμε πρώτη φορά φέτος, αλλά φέτος πραγματικά ήταν παντού. Το 2014, ένα σκάνδαλο δεν ήταν σκάνδαλο αν δεν είχε hashtag από δίπλα και δεν υπήρχε η απαραίτητη σύνδεση με το περίφημο σκάνδαλο του Watergate.

Είχαμε το #Bendgate για το iPhone6, το #Shirtgate όταν ένας επιστήμονας φόρεσε ένα ρούχο που δεν έπρεπε και φυσικά είχαμε και το #Gamergate.

Θα έλεγα ότι έχουμε πιάσει το #PeakGate, αλλά έχω ξαναπεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και διαψεύστηκα.

- Victoria Turk

Οι Νοστράδαμοι των comment sections
«Αυτό το comment section δεν θα λέει μια μόλις έρθουν οι....». Μετά το «οι» προσθέστε ό,τι σας κάνει. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο σε αυτό το σχόλιο είναι το πόσο γρήγορα μπορεί να πάει μια «ανάγνωση ενός άρθρου γνώμης» στο «προστατεύω το ίδιο μου το ιδεολογικό είναι». Παλικάρια αυτό είναι το ίντερνετ. Οι ηλίθιοι και οι κομπλεξικοί θα έρθουν αρκετά γρήγορα. Το να ξεκινάτε την μανούρα πιο πριν από άλλους δεν σας βγάζει εκτός του καυγά. Είστε απλά οι πρώτες νιφάδες χιονιού σε μια χιονοθύελλα ηλιθιότητας.

- Benjamin Richmond

Οι όροι «Normcore» και «Basic»
Αν κάποιος πάει και μπλέξει τα μπούτια με την μόδα τότε εντάξει, αλλά αν το στυλ κάποιου χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι δεν αλλάζει και ότι δεν είναι ενδιαφέρον, τότε ειλικρινά δεν ξέρω σε τι πράγμα αναφερόμαστε. Για αυτόν τον λόγο, θεωρώ πως το normcore θα φύγει από μόνο του. Αλλά τι είναι αυτή η μαλακία με το «basic bitch/bro»; Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για αυτούς που θέλουν να βρουν το buzz του να λες όλον τον κόσμο «hipsters» κάπου αλλού, αλλά εντάξει δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβάλετε την και-καλά ανωτερότητά σας;

- Benjamin Richmond

Και μιας και σκοτώνουμε λέξεις, μπορούμε να σκοτώσουμε και το «social justice warrior» παρακαλώ;
Τι είναι τελικά ένας social justice warrior; Είναι κάποιος που θέλει να φέρονται στις γυναίκες με σεβασμό; Κάποιος που πιστεύει ότι το να γράφεις για video games είναι κάτι πέρα από το να εξηγείς το gameplay και να μιλάς για frames-per-second; Κάποιος που πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε για την έλλειψη γυναικών στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας;

Και αν τελικά κάποιος παλεύει για την κοινωνική δικαιοσύνη, δεν θα έπρεπε ξέρω κι εγώ να έχει και μια άποψη που έχει και λίγο ενδιαφέρον;

Ας κάνουμε κάτι άλλο. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε απλά πιο πολιτισμένοι φέτος, ας φερθούμε όμορφα ο ένας στον άλλον, ας διαφωνήσουμε για τις θέσεις μας, αλλά ας μην το κάνουμε με μαλακισμένο τρόπο, ας μην φοβίσουμε κόσμο, ας μην τον κάνουμε να σωπάσει μόνο και μονό επειδή δεν συμφωνεί μαζί μας.

Γιατί όσο λιγότερες φωνές υπάρχουν εκεί έξω, όσο λιγότερες απόψεις, όσο λιγότερη διαφορετικότητα, τότε τόσο το χειρότερο για όλους μας.

Ας φερθούμε στους συνάνθρωπούς μας ανθρώπινα και όχι λες και έχουμε απέναντί μας σάκους του μποξ.

- Jason Koebler

Πηγή: vice.com/gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ