11 αντίγραφα του Πύργου του Άιφελ, από την Αγγλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αμερική ως τα...Φιλιατρά!

11 ρεπλίκες του Πύργου του Άϊφελ συναγωνίζονται για το ποια προσομοιάζει περισσότερο στο διάσημο προφίλ του. Ανάμεσά τους και μια ελληνική!

Ο Πύργος του Άϊφελ είναι το ψηλότερο μνημείο στο Παρίσι αλλά και μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και δημοφιλείς αρχιτεκτονικές δομές στον κόσμο. Βρίσκεται στο Champ de Mars στο Παρίσι και οφείλει το όνομά του στον μηχανικό Gustave Eiffel που σχεδίασε και κατασκεύασε τον πύργο. Ανεγέρθηκε το 1889 για την Έκθεση του Παρισιού, για να αποτελέσει στην πορεία του χρόνου σήμα-κατατεθέν της Γαλλίας, απόλυτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.
Το ύψος του φτάνει τα 320 μέτρα, ενώ η θέα από την κορυφή τους προς τη γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Κι επειδή ακριβώς είναι διάσημος, δεν θα μπορούσε παρά να γίνει… αντιγραφή του σε διάφορα σημεία του κόσμου, όπου 11 ρεπλίκες συναγωνίζονται για το ποια προσομοιάζει περισσότερο στο διάσημο προφίλ του. Ανάμεσά τους και μια ελληνική! Δείτε τους, όπως τους παρουσίαζει το perierga.gr.

1. Blackpool Tower, Βρετανία
2. Tokyo Tower, Ιαπωνία3. Window of the World, Κίνα
4. The Eiffel Tower at Kings Dominion and Kings Island, Οχάιο
5. Metallic tower of Fourvière, Γαλλία6. Tower of the Reformer, Γουατεμάλα7. Eiffel Tower, Paris, Τενεσί8. Parque Europa, Ισπανία9. Funkturm Berlin, Γερμανία10. Paris Las Vegas, Νεβάδα11. Φιλιατρά, Ελλάδα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ