Πρώτο θέμα διεθνώς η αποψινή ψηφοφορία για τον ΠτΔ - Δημοσιογράφοι απ' όλη τη Γη στην Αθήνα - Ως και ιαπωνικά μέσα «καλύπτουν» το ρεπορτάζ!

Οι τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα στις 7, φέρνουν τη χώρα και το κοινοβούλιο στο επίκεντρο του Παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Σήμερα, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου θα ανοίξουν τις κάμερες και τα μικρόφωνά τους για την κρίσιμη ψηφοφορία, αφού οι απαιτήσεις για διαπιστεύσεις στο γραφείο Τύπου της Βουλής πέφτουν… βροχή.

Ακόμη και …ιαπωνικά δίκτυα να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κάλυψη της ψηφοφορίας!

Και φυσικά, η σημερινή διαδικασία καθώς και της επόμενης Τρίτης είναι σαφώς μειωμένου ενδιαφέροντος σε σχέση με την 3η ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως, εξάλλου, έγινε γνωστό, πολλά είναι τα αιτήματα για δορυφορική σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ενόψει της μεθαυριανής πρώτης ψηφοφορίας.  Την ίδια ώρα έντονο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και πρεσβείες προκειμένου εκπρόσωποί τους να παρακολουθήσουν την ψηφοφορία από τα διπλωματικά θεωρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ