Στο βασίλειο του τσαγιού: 13 tea-shops από το Μπρούκλιν ως την Ιαπωνία! Για μοναδικά αρώματα και μείγματα!

Με όμορφα σχεδιασμένα καταστήματα τσαγιού και αίθουσες γευσιγνωσίας να ανοίγουν παντού, η βασιλεία του καφέ έχει τελειώσει.

 Ανακαλύψτε τις 13 εκπληκτικές τοποθεσίες για να πιείτε το απογευματινό σας τσάι!

BELLOCQ TEA ATELIER, BROOKLYN

Φωτογραφία : ANNA WILLIAM

Το Bellocq διαθέτει τεράστια ποικιλία από φύλλα τσαγιού ενώ διαθέτει και χειροποίητα μείγματα τσαγιού. Το κατάστημα έχει και μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρμάνια με εκκεντρικά ονόματα όπως “Τμήμα ενθικών πάρκων” ή “Μικρός Ντίκενς” που δημιουργήθηκαν για παιδιά.

JUGETSUDO, PARIS

Φωτογραφία: Jugetsudo

Ο αρχιτέκτονας του Jugetsudo, στην περιοχή Paris’s Saint-Germain-des-Prés του Παρισιού είναι εμπνευσμένος από τα τα δάση μπαμπού. Το κατάστημα είναί μισό κατάστημα λιανικής πώλησης και μισό αίθουσα γευσιγνωσίας. Πουλάει ιαπωνικά τσάγια εξαιρετικής ποιότητας.

SAMOVAR TEA LOUNGE, SAN FRANCISCO

Φωτογραφία: CESAR RUBIO

Οι λάτρεις του τσαγιού είναι αυχαριστημένη από την άφιξη του Samovar καθώς αποτελεί εναλλακτική λύση στον καφέ take-away.  Η μινιμαλιστική πέτρα και το ξύλο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλαρωτική. 

T2 BREW BAR, LONDON

Φωτογραφία:ANDREW MEREDITH

Το TBREW BAR απέχει πολύ από τα κλασσικά μαγαζιά τσαγιού. Το μαύρο εσωτερικό του καταστήματος, “σπάει” από τις έντονες-φωτεινές συσκευασίες που εμφανιζονται στα σύγχρονα ανοιχτά ράφια. Οι αγοραστές μπορούν να επιέξουν ανάμεσα σε 250 ποικιλίες ή νσ πάρουν ένα προπαρασκευασμένο τσάι latte ή τσάι matcha.

TEBELLA TEA COMPANY, TAMPA, FLORIDA

Φωτογραφία:JUSTIN DEMUTIIS PHOTOGRAPHY

Το TEBELLA TEA COMPANY, αποτελεί τον κύριο προμυθευτεί τσαγιών TeBella και οι αγοραστές μπορούν να απολαύσουν ξεχωριστά μείγματα τσαγιού στο 100 χρόνων κτίριο με τη γυάλινη οροφη που στεγάζεται το μαγαζί.

KUSMI TEA, PARIS

Φωτογραφία: MARC BERTRAND

Ο  Σχεδιαστής Oliver Saguez εκμεταλλεύτηκε την πολυπολιτισμική κληρονομιά της εταιρείας και έτσι το μαγαζί θυμίζει τους τρούλους των καθεδρικών ναών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας λόγω της οικογένειας των Kousmichoff που έφερα το είδος τσαγιού “Kusmi” από την Αγία Πετρούπολη στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Επανάστασης.

THE GOURMET TEA, SÃO PAULO

Φωτογραφία: DJAN CHU

Ο αρχιτέκτονας Alan Chu δημιούργησε ένα εφευρετικό περίπτερο για την Βραζιλιάνικη μάρκα τσαγιού the Gourmet Tea, στο πολυκατάστημα του São Paulo. Το κρυμμένο μαγαζί μεραμορφώνεται από μια γεωμετρική τοιχογραφία σε μαγαζί τσαγιού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Σερβόρει οργαικές ποικιλίες τσαγιού αλλά και σνακ, ενώ τα ράφια είναι διακοσμημένα με πολύχρωμες κούπες και κανάτες τσαγιού.

HARNEY & SONS, NEW YORK

Φωτογραφία: HARNEY & SONS

Η οικογενειακή επιχέιρηση τσαγιού Harney & Sons δημιούργησε ένα χώρο ηρεμίας στο Soho της Νέας Υόρκης. Τα ράφια καρυδιάς και μια συρόμενη σκάλα βιβλιοθήκης είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περισσότερες από 250 ποικιλίες τσαγιού. 

151E, FUKUOKA, JAPAN

Φωτογραφία: 151E

Βρίσκεται στη Φουκουόκα στο νησί Κιούσου της Ιαπωνίας. Το μαγαζί πουλάει τσάι από όλες τις περιοχές την Ιαπωνίας, στην αριστοκρατική λευκή συσκεασία ενώ προσφέρει και γλυκά με βάση τα διάσημα τσάγια της Ιαπωνίας.

GREAT WALL TEA CO., NEW WESTMINSTER, BRITISH COLUMBIA

Φωτογραφία: MARIANNE AMODIO ARCHITECTURE STUDIO

Το μωσαϊκό του κλέβει την παράσταστη με το που μπαίνει στο μαγαζί είναι στην πραγματικότητα μαγνητισμένα δοχεία τσαγιού που χρησιμεύουν για την αποθήκευση πάνω από 150 διαθέσιμων μειγμάτων τσαγιού και είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη οθόνη για τους πελάτες.

PAPER AND TEA, BERLIN

Φωτογραφία: STEVE HERUD

Το κατάστημα πουλάει αξεσουάρ τσαγιού, ελαφριά τσάγια και χειροποίητα σημειωματάρια και κάρτες. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τσάι ακολουθώντας ένα παραδοσιακό κινέζικο τελετουργικό που λέγεται Gong-Fu.

EL TÉ, PORTO ALEGRE, BRAZIL

Φωτογραφία: MARCELO DONADUSSI

Οι αρχιτέκτονες Gustavo Sbardelotto και Mariana Bogarin εμπνεύστηκαν από τα χρώματα και τα αρώματα του τσαγιού. Ένα μεγάλο Τ και Ε φωτίζουν την πρόσοψη. Μέσα στο κατάστημα από ξύλο υπάρχει ένας μετρητής με χρωματική κωδικοποίηση που επιτρέπει στους αγοραστές να μυρίζουν κάθε ένα από τα 30 είδη, από το κλασσικό μαύρο τσάι έως το τσάι φράουλας, σαμπάνιας, μέχρι το τσάι βανίλιας bourbon, πριν αγοράσουν.

SMITH&HSU, TAIPEI, TAIWAN

Φωτογραφία: SMITH&HSU

Στο εσωτερικό ενσωματώνονται το ξύλο και το σκυρόδεμα σε σκούρες αποχρώσεις, έμπνευση του Ελβετο-Δανού σχεδιαστή Carsten Jörgensen. Στο επάνω όροφο του μαγαζιού υπάρχουν βιβλιοθήκες για να απλαμβάνουν οι επισκέπτες το τσάι τους μαζί με ένα βιβλίο.

Πηγή: www.architecturaldigest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ