Για τους αμετανόητους φαστουφαντάδες! Έρχονται τα Burger Κing στην Έλλαδα!

Σχέδιο για επιθετική επέκταση στη χώρα μέσω κοινοπραξίας από τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα burger στον κόσμο. Η μάχη του burger στην Ελλάδα. Τα Wendy's, τα McDonalds και η αλλαγή σελίδας από τα Goody's.

 

Την είσοδό της στην Ελληνική αγορά ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή η Burger King Worldwide, η οποία μέσω της Burger King SEE S.A. στοχεύει στην επιθετική ανάπτυξή της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με έμφαση την ενδυνάμωση της παρουσίας της σε Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ρουμανία.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στην ελληνική αγορά ο Jose Cil, επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Burger King Worldwide, δήλωσε ενθουσιασμένος για την επέκταση της αλυσίδας στην Ελλάδα.

Κάτι που είχαν δηλώσει βέβαια κατά το παρελθόν και άλλοι διεθνείς παίκτες του κλάδου, οι οποίοι διαψεύστηκαν αφού είτε έφυγαν άπραγοι, όπως η Wendy's τη δεκαετία του '90, είτε παρέμειναν στη χώρα ως σκιά μιας ένδοξης διεθνούς καριέρας όπως η McDonald's.

Το τι θα συμβεί στην περίπτωση της Burger King, την οποία επιθυμούσαν διακαώς να βγάλει "εισιτήριο" και για την ελληνική αγορά αρκετοί καταναλωτές, θα το δούμε στην πορεία, αναφέρει το Euro2day.gr

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι η επέκτασή της στην Ελλάδα έρχεται σε μια περίοδο όπου το "μοντέλο" των fast food στην ελληνική αγορά αλλάζει και μετατρέπεται σε καταστήματα burger.

Ήδη από τις αρχές του έτους η Goody's έχει λανσάρει ένα νέο τύπο καταστήματος υπό το σήμα Goody's Burger House που λειτουργούν μεταξύ των άλλων σε Γλυφάδα, Νέα Κηφισιά, Πασαλιμάνι, κ.α. Μοντέλο καταστήματος το οποίο "εξάγει" και σε άλλες αγορές.

Πριν από λίγες ημέρες ο όμιλος εστίασης της Vivartia υπέγραψε πρόσφατα νέα στρατηγική συμφωνία με τον γαλλικό όμιλο SODIFRAM, για την ανάπτυξη του δικτύου Goody's Burger House στα υπεράκτια διαμερίσματα της Γαλλικής Δημοκρατίας (Μαγιότ & Ρεουνιόν) στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κομορών. Στόχος της SODIFRAM είναι να λειτουργήσει το πρώτο εστιατόριο Goody's Burger House το πρώτο τρίμηνο του 2015 και έτσι να ξεκινήσει η ανάπτυξη της Goody's σε μια «παρθένα» αγορά 2 τουλάχιστον εκατομμυρίων καταναλωτών.

Σε ότι αφορά την Burger King, η οποία ιδρύθηκε το 1954 πρόσφατα εξαγόρασε πρόσφατα έναντι 11 δισ. δολαρίων την Tim Hortons, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα burger στον κόσμο. Έχει παρουσία σε 100 χώρες και διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα που εξυπηρετούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά σε 100 χώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ