Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των New York Times - 36 ώρες στην πρωτεύουσα σε αυτό το μοναδικό βίντεο!

"After years of economic turmoil, Athens’s self-confidence and creativity are stirring again, with new restaurants, shops and a blossoming of local pride". Αυτή είναι η εισαγωγική φράση του άρθρου των New York Times που φτιάχτηκε για να δείξει την άνοδο του κέντρου της Αθήνας το οποίο σιγά-σιγά δείχνει να ξεπερνάει ή απλώς να βρίσκει νέους τρόπους να επιβιώνει εν μέσω κρίσης. Το βιντεάκι που έφτιαξαν συνοψίζει πολύ έξυπνα το θέμα. 

Σε αυτό θα δεις κλασσικά πολιτιστικά σημεία της Αθήνας, τις συνεπαγόμενες αναφορές στο Σωκράτη και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, τα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, αλλά και τη λίμνη της Βουλιαγμένης με τα ιαματικά νερά. Όλα αυτά με την απαραίτητη -και μάλλον φοβερά εξωτική για τους ξένους- μουσική συνοδεία μπουζουκακίου και διπλοπενιάς.
 
Στα 2:35 λεπτά, ξεκινάει η παρουσίαση της ψυχαγωγικής πλευράς της πόλης. Αυτή με τα ωραία, ποιοτικά και value for money σημεία για να φας π.χ. σουβλάκι με μία σάλτσα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά., να πιεις καφέ, κρασί ή κοκτέιλ σε μαγαζιά που αναβιώνουν το στιλ των ιστορικών καφενείων της παλιάς Αθήνας ή να τα συνδυάσεις όλα μαζί σε εικαστικούς πολυχώρους με ωραίες αυλές.    

Enjoy λοιπόν:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ