Μμμμ... κάτι ωραίο μας μαγειρεύει και σήμερα ο Λευτέρης Λαζάρου! Ένα πεντανόστιμο μπουρδέτο με σκορπίνες που θα στείλει... αδιάβαστο και τον πιο απαιτητικό!

Υλικά

    σκορπίνες: 2, τα κεφάλια κομμένα στη μέση
    κρεμμύδι ξερό: 1, ψιλοκομμένο
    αστεροειδές γλυκάνισο: 2 σπόροι
    μπαχάρι: 4 κόκκοι
    δάφνη: 2 φύλλα
    ζωμός ψαριού ή καραβίδας: 500 ml
    ντοματοπελτές: 100 ml
    ελαιόλαδο: 70 ml
    κρασί λευκό: 100 ml
    ντομάτα φούρνου: 100 γρ.
    πάπρικα: 1 κουταλιά της σούπας, γλυκιά
    μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει. Προσθέτετε τα κεφάλια από τις σκορπίνες, το αστεροειδές γλυκάνισο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το μαϊντανό και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3 – 4 λεπτά.

    Σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το ζωμό ψαριού ή καραβίδας μαζί με τον ντοματοπελτέ, αφού πρώτα τα έχετε ανακατέψει καλά μεταξύ τους.

    Ρίχνετε την πάπρικα και την ντομάτα φούρνου και βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και τα κεφάλια, καθαρίζετε καλά τη σάρκα των ψαριών και τη ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα. Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, παίρνετε τη σάλτσα του φαγητού και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κατόπιν τη φιλτράρετε από ψιλή σήτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε το φαγητό αμέσως με τη σάλτσα του, που πρέπει να είναι καυτή.

Συμβουλή

Πώς φτιάχνεται ο ζωμός ψαριού: Φτιάξτε το ζωμό ψαριού ή καραβίδας με τον ίδιο τρόπο (υλικά και εκτέλεση), όπως περιγράφεται στη συνταγή «Σούπα με Αρακά» ή στη συνταγή «Λαχανοντολμάδες με Καραβίδες». Για να φτιάξετε τις ντομάτες φούρνου, θα κόψετε τις ντομάτες σε μεγάλες φέτες, θα τις πασπαλίσετε με λίγο αλάτι, θα τις ραντίσετε με λίγο λάδι και θα τις ψήσετε στο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν.

icookgreek.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ