Vintage Story: Όταν η Κέλλυ Σακάκου, η όμορφη δημοφιλής & συμπαθέστατη παρουσιάστρια προγράμματος της ΕΡΤ έπαιζε τον ίδιο ρόλο σε ταινίες του σινεμά! Γράφει η ίδια!

Έκανα σήμερα μιά πλοήγηση στο αγαπημένο μου portal RETROMANIAX και πέφτω πάνω σε μία αναφορά στη συμμετοχή μου στην ταινία ‘Ο στόχος’ του Νίκου Φώσκολου, ταινία που παραδόξως, ήταν μεγάλη αποτυχία! Λέω παραδόξως, καθώς όλοι γνωρίζουμε οτι οι ταινίες του Φώσκολου σημείωναν εισπρακτικά ρεκόρ με εξαίρεση αυτή -τραγική ειρωνεία - στην οποία συμμετείχα!

Η αναφορά αυτή,ωστόσο, στάθηκε αφορμή να θυμηθώ τις κινηματογραφικές μου συμμετοχές που δεν ήταν δα και πολλές, καθώς ο ‘ρόλος’ που πάντοτε μου ανέθεταν ήταν αυτό που έκανα στην τηλεόραση, δηλαδή της τηλεπαρουσιάστριας.


Πάντα είχα ένα κρυφό μεράκι να υποδυθώ κάποιο ρόλο, ποτέ όμως δεν μου δόθηκε η ευκαιρία.
Εκ των υστέρων κρίνω οτι αυτό μου βγήκε σε καλό,γιατί στην πορεία διαπίστωσα πως όσοι ασχολούνται με παράλληλες επαγγελματικές δραστηριότητες, δεν αποκτούν ποτέ δικό τους στίγμα.

Για να επανέλθουμε λοιπόν στις ταινίες, εκτός από τον ‘Στόχο’ που γυρίστηκε το 1983 σε σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Βογιατζή, η μεγάλη μου επιτυχία, όχι ως προς εμένα -αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι- αλλά ως προς τη συμμετοχή, ήταν τα ‘Τσακάλια’του Γιάννη Δαλιανίδη.

Μιά ταινία πρωτοποριακή για την εποχή της καθώς θίγεται για πρώτη φορά το θέμα των ναρκωτικών,που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, με πρωταγωνιστές νέους ταλαντούχους ηθοποιούς της εποχής, τον Πάνο Μιχαλόπουλο, τον Σταμάτη Γαρδέλη, την Σοφία Αλιμπέρτη (κούκλα) την Αθηνά Τσιλύρα και πολλούς άλλους.
Η συνεργασία μου με τον αξέχαστο Γιάννη Δαλιανίδη ήταν θαυμάσια. Τον θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και τρυφερότητα.

To 1984 έλαβα μέρος στην ταινία του Πάνου Παπακυριακόπουλου ‘Αντίστροφη Μέτρηση’ με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Βόγλη. Μιά πολύ καλή ταινία ενός σημαντικού σκηνοθέτη, που έκανες και αξιόλογες εκπομπές στην ΕΡΤ.

Στις εποχές της βιντεοκασέτας δεν θα μπορούσα να λείψω.. Συμμετείχα στην κωμωδία ‘Μιά βόμβα στο κρεββάτι μου’! με τον Νίκο Παπαναστασίου και τη Μαρία Ιωαννίδου σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη,που δεν θα ξεχάσω την ευγένειά του. Σ’αυτά τα γυρίσματα γελάσαμε πολύ και θυμάμαι την ταινιούλα με πολλή αγάπη.

Το 1988 έλαβα μέρος σε μία ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου με τίτλο ‘Μ΄ αγαπάς;’ στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Μπέττυ Λιβανού και πολλοί άλλοι. Μα πάρα πολλοί άλλοι.

Όσοι έκαναν ένα ‘πέρασμα’ στην ταινία,αναφέρονταν στους τίτλους. Εκτός από εμένα! Το δικό μου όνομα πουθενά! Δεν ρώτησα ποτέ να μάθω τον λόγο και μάλλον χάρηκα, καθώς οι κριτικές που πήρε ήταν πολύ κακές και τα εισιτήρια που έφερε πολύ λίγα. Μιά ακόμα επιτυχημένη παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Αυτές ήταν οι συμμετοχές μου στην Ελληνική φιλμογραφία, που τις θυμάμαι άλλες με νοσταλγία και άλλες με ψιλοαηδία..
Όλες όμως είναι παράγραφοι των σελίδων που γράφουν την προσωπική επαγγελματική μου διαδρομή.
Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε’

Φιλιά σε όλους, Κέλλυ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ