Πρέπει τα παιδιά να βοηθούν τους γονείς στις δουλειές του σπιτιού; Διάφορες μικροδουλειές μπορούν να διδάξουν τα παιδιά να μοιράζονται τις ευθύνες!

Ως μέρος ενός πλάνου που προωθεί την καλή συμπεριφορά, είναι σημαντικό για τα παιδιά να βοηθούν τους γονείς στις δουλειές του σπιτιού.

Ως μέρος ενός πλάνου που προωθεί την καλή συμπεριφορά, είναι σημαντικό για τα παιδιά να βοηθούν τους γονείς στις δουλειές του σπιτιού.



Οι διάφορες μικροδουλειές μπορούν να διδάξουν τα παιδιά ότι τα μέλη της οικογένειας οφείλουν να μοιράζονται τις ευθύνες μεταξύ τους. Αυτού του είδους η πειθαρχία θα τα βοηθήσει να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες αργότερα στη ζωή τους.

Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να βοηθούν τους γονείς τους από την ηλικία των 4 ετών, κάνοντας εύκολες δουλειές και να συνεχίσουν με πιο πολύπλοκες καθώς μεγαλώνουν. Λάβετε υπόψη ότι τα παιδιά διαφέρουν μεταξύ τους τόσο αναπτυξιακά όσο και σωματικά. Θα πρέπει εσείς να αποφασίσετε ποιες δουλειές του σπιτιού είναι κατάλληλες για τα δικά σας παιδιά.

Προσχολική ηλικία
Σε αυτή τη φάση της ζωής τους τα παιδιά μπορούν να επιδοθούν σε απλές εργασίες όπως το στρώσιμο του τραπεζιού, το συμμάζεμα του δωματίου τους, το πότισμα των φυτών, το τάισμα των κατοικίδιων ζώων. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει επίβλεψη από τους γονείς, αφού το παιδί σε αυτή τη φάση έχει ακόμα το ρόλο του βοηθού μέσα στο σπίτι. Ένας καλός τρόπος για τα μικρά παιδάκια που δεν είναι ακόμα σε θέση να διαβάσουν είναι η κατασκευή ενός γραφήματος με αυτοκόλλητα, που θα τα βοηθήσει να αναγνωρίσουν τις αντίστοιχες εργασίες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ