Σολωμός ψητός με σάλτσα ντομάτα και ελιές από την μοναδική Νταϊάν Κόχυλα! Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο!

ΥΛΙΚΑ (για 6 Μερίδες):
1½ φλιτζ. (300 γρ.) ώριμες ντομάτες, χωρίς σπόρους, κομμένες σε μικρούς κύβους
6 κ.σ. ελαιόλαδο
12 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Μερικά κλωνάρια θυμάρι
2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
Λίγη μουστάρδα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε μικρές φέτες
6 φιλέτα σολομού (180 γρ. το κάθε ένα)
Αλάτι, πιπέρι

http://www.zappit.gr/files/Image/ATH/2013/IANOUARIOS/19/cache/koxila-614x360.JPG

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ελιές, το θυμάρι, την κάπαρη και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον μέχρι 2 ώρες.
Ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ (σε μέτρια προς μεγάλη θερμοκρασία) ή ετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τον σολομό κατά βούληση.
Σε ένα μεσαίο μπόλ, χτυπάμε λίγο λάδι με μουστάρδα, πιπέρι τριμμένο, και λίγο σκόρδο τριμμένο.
Στρώνουμε το φρέσκο θυμάρι σε ένα πυρέξ. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα σολωμού. Με ένα πινέλο, περνάμε τα φιλέτα σολωμού με την σάλτσα απο μουστάρδα. Ψήνουμε στο γκριλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ