Πάμε «Κάστρο»; Στο ιστορικό cafe στο Π. Ράφτη με θέα θάλασσα που κόβει την ανάσα - Η... Πυργοδέσποινα Πέγκυ Θανοπούλου διαλέγει με αγάπη σαν λουλούδια ακόμα και τα πιάτα που σερβίρει!

Πρόκειται για ένα πανέμορφο και επιβλητικό κτίσμα του 1982, κατασκευασμένο και διακοσμημένο από τον Στέφανο Θανόπουλο. Αν υπάρχει κάτι που κάνει το Κάστρο μοναδικό και ασυναγώνιστο, εκτός από τα εξαίσια cocktails του και την ιδιαίτερα εντυπωσιακή εσωτερική του διακόσμηση, αυτό είναι η σαγηνευτική θέα που προσφέρει! Χωρίς υπερβολές, πρόκειται για μια θέα που κόβει την ανάσα, καθώς δίνει στο πιάτο του επισκέπτη μια υπέροχη θέα στην παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα και τον κόλπο του Πόρτο Ράφτη.

Πύργος γιά μάγισες και δράκους; Όχι ακριβώς... Πύργος για βαςιλιάδες; Μπορεί ... Στην καρδιά της Ευρώπης; Ε περίπου: Στην καρδιά του Πόρτο Ράφτη γιά να είστε σίγουροι! Πρόκειται για ένα πανέμορφο και επιβλητικό κτίσμα του 1982, κατασκευασμένο και διακοσμημένο από τον Στέφανο Θανόπουλο. Αν υπάρχει κάτι που κάνει το Κάστρο μοναδικό και ασυναγώνιστο, εκτός από τα εξαίσια cocktails του και την ιδιαίτερα εντυπωσιακή εσωτερική του διακόσμηση, αυτό είναι η σαγηνευτική θέα που προσφέρει! Χωρίς υπερβολές, πρόκειται για μια θέα που κόβει την ανάσα, καθώς δίνει στο πιάτο του επισκέπτη μια υπέροχη θέα στην παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα και τον κόλπο του Πόρτο Ράφτη.



Στα 32 χρόνια λειτουργίας του, το «Κάστρο» έχει αποκτήσει φανατικούς πελάτες τόσο για μαγευτική του υπέροχη θέα όσο και για την ιδιαίτερη διακόσμηση που αποτελεί πόλο έλξης. Το εσωτερικό του Κάστρου είναι... όνομα και πράγμα! Διακοσμημένο με πανοπλίες, περίτεχνα και χειροποίητα έπιπλα αλλά και με και κάθετι απαραίτητο ώστε να θυμίζει μεσαιωνικό φρούριο.



Το eirinika.gr, επισκέφτηκε το «Kastro Cafe» και διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν τους λόγους για τους οποίους αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή lounge - restaurant - καφέ - μπαρ της Ανατολικής Αττικής, ενώ μίλησε και με την Πέγκυ Θανοπούλου, την μικρή κόρη του Στέφανου Θανόπουλου που συνεχίζει το «έργο» του πατέρα της.



*****
Χάρης Αποστολόπουλος: Μιλήστε μας για την ιστορία του Κάστρου. Πώς ξεκίνησε από τον πατέρα σας το όλο εγχείρημα πριν από 32 χρόνια;

Πέγκυ Θανοπούλου: Όλα ξεκίνησαν πριν από 32 χρόνια. Ο πατέρας μου, εργοστασιάρχης στο επάγγελμα και επλιπλοποιός από τα 9 του χρόνια, με κάθε ευκαιρία χαίδευε τα ξύλα! Του άρεσε πάρα πολύ η επιπλοποΐα και με κάθε ευκαιρία, κάτι έφτιαχνε! Η δουλειά του προχώρησε, έφτιαξε το δικό του εργοστάσιο και όλα πήραν τον δρόμο τους. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί και με κάτι άλλο, είχε ήδη αγοράσει το οικόπεδο πάνω στον λόφο, στον οποίο τριγύρω δεν υπήρχε τίποτα! Μόνο τσακάλια! Έτσι σιγά σιγά, ξεκίνησε να δημιουργεί το «Κάστρο» από το πουθενά! Όλα μέσα, είναι χειροποίητα που τα έφτιαξε με δικό του κόπο και μεράκι. Τελικά το όλο εγχείρημα εξελίχθηκε σε επιχείρηση, η οποία ευημερεί μέχρι και σήμερα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους καταναλωτές της. Σε έμενα έτυχε να συνεχίσω την επιχείρηση του πατέρα μου και το κάνω με καμάρι!



ΧΑ: Είστε ένα από τα πιο δημοφιλή cafe-restaurant όχι μόνο στο Πόρτο Ράφτη αλλά και σε όλη την Ανατολική Αττική. Πού το αποδίδετε;

ΠΘ: Οπωσδήποτε είναι η ίδια η θέση μας. Το Κάστρο είναι ένας... περιστερώνας! Έχει μοναδική θέα από ψηλά καθώς βλέπει όλο τον Κόλπο του Πόρτο Ράφτη να απλώνεται σαν νησί μπροστά του. Επιπρόσθετα, η ιδιαίτερα αρχιτεκτονική, τα έπιπλά μας που έχουν σκαλιστεί ένα προς ένα και είναι σαν έργα τέχνης, το καθιστούν ακόμα πιο ενδιαφέρον. Όσον αφορά τις παροχές μας προς τους πελάτες το αφήνουμε στην δική τους κρίση, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως έχουμε φανατικό κοινό, οι οποίοι έχουν δεθεί μαζί μας και με τον χώρο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνωριστεί εδώ, που έχουν παντρευτεί εδώ, που έχουν βαπτίσει τα παιδιά τους ή γιορτάζουν κάθε χρόνο την επέτειό τους. Υπάρχει δηλαδή μια σχέση ζωής με πολλούς από τους πελάτες μας. Κάνω ό,τι μπορώ ή και δεν μπορώ για να συνεχίσω τον μύθο αυτής της επιχείρησης.

ΧΑ: Λειτουργείτε μόνο το καλοκαίρι ή και τον χειμώνα;

ΠΘ: Το καλοκαίρι λειτουργούμε κάθε μέρα από το απόγευμα και μετά και όλες μας οι πλατείες, τα διαζώματα και οι κήποι είναι ανοιχτά και προσιτά για τους πελάτες. Τον χειμώνα, είμαστε στην εσωτερική αίθουσα χωρίς να σταματάμε να δουλεύουμε, απλά δεν δουλεύουμε κάθε μέρα παρά τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.



ΧΑ: Διοργανώνετε κάποιου είδους εκδηλώσεις ή event;

ΠΘ: Φύσικα! Πάντα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που έρχεται! Παραδείγματος χάρη, είχαμε πρόσφατα τον Πάνο Σουρούνη, τον ραδιοφωνικό παραγωγό ενώ στις 27 του μήνα, θα έρθει ο Σάκης Τσιτομενέας από τον «Εν λευκώ» και θα συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις.



ΧΑ: Ποιες ώρες συνήθως έχετε τον περισσότερο κόσμο; Πέραν της Κυριακής που ανοίγετε στις 4, τις υπόλοιπες μέρες ξεκινάτε το απογευματάκι. Ο κόσμος έρχεται πιο πολύ τις ώρες που δύει ο ήλιος ή πιο αργά για το cocktail του;

ΠΘ:  Έρχονται όλες οι ηλικίες, όλες τις ώρες με όλες τις διαθέσεις! ¨Ερχεται ο νέος που θέλει να κάτσει το βραδάκι και να πιεί την μπίρα του, έρχονται οικογένειες το απογευματάκι για καφέ οι μεγάλοι και παγωτό τα παιδιά, έρχονται τα ερωτευμένα ζευγαράκια για τα κοκτέιλ και τα κρασιά τους.



ΧΑ: Τι είδους ποτά, cocktail και μπίρες έχετε; Σε τι τιμές;

ΠΘ: Προσπαθούμε να έχουμε μια μεγάλη γκάμα από μπίρες και κοκτέιλ, γιατί νομίζουμε πως για αυτά έρχεται ο κόσμος! Ούτε ποτά έχουμε πολλά συγκριτικά με τα κοκτέιλ μας, ούτε πολλά εμφιαλωμένα κρασιά, όσο περιέργο κι αν σας ακούγεται! Είμαστε ή του κοκτέιλ ή της μπίρας.



Οι μπίρες μας οι βαρελίσιες, ας πούμε η ιταλική Peroni, ξεκινούν από 4 ευρώ το μικρό ποτήρι και 5 το μεγάλο. Μετά ακολουθεί μια μεγάλη γκάμα που φτάνει μέχρι τα 7 ευρώ. Τα κοκτείλ μας, τα οποία είναι περιζήτητα γιατί γίνονται με την καλύτερη διάθεση από εμένα την ίδια, κοστίζουν 9 ευρώ και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για εμάς!



ΧΑ: Πέραν των ποτών όμως, έχετε και φαγητό! Ποιες είναι οι σπεσιαλιτέ του καταστήματος;

ΠΘ: Ασφαλώς! Έχουμε 5-6 πιάτα πολύ συγκεκριμένα, που συχνά κιόλας τα ανανεώνουμε και αποτελούν τον κατάλογό μας. Μπορεί να είναι λίγα αλλά είναι ένα κι ένα! Τα έχω αναλάβει προσωπικά και μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι δεν είναι «πιάτα» αλλά... «λουλούδια»! Αγοράζω το κάθετι και το διαλέγω σαν... λουλούδι!



ΧΑ: Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

ΠΘ: Αυτή τη στιγμή, νομίζω πως είναι ο μπυρομεζές μας. Είναι όλα χειροποίητα και φρέσκα και ό,τι υπάρχει σε τραγανά, ζύμη ή πικάντικα είναι διαλεγμένα με μεράκι και αγάπη. Βέβαια δυσκολεύομαι να επιλέξω γιατί έχω μεγάλη αδυναμία και εγώ αλλά και οι πελάτες μας στο κλαμπ σολωμού, το οποίο έχει μια πολύ μεγάλη σαλάτα και κάθε λογής γεύσεις και μυρωδιές!









Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του «Κάστρου»: www.kastro-cafe.gr/

Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ