Επιχείρηση μακαρονάδα: Οι 10 καλύτερες μακαροναδες στην Αθήνα από τα βόρεια, στα νότια ή στο κέντρο‏! (Φωτό)

http://www.gastronomos.gr/images/Recipes/2i_epilogi/makaronadameliasti.jpg
του Γιώργου Κόκουβα, in2life.gr

Πού θα δοκιμάσετε τα καλύτερα φρέσκα ζυμαρικά της Αθήνας; Ποιες είναι οι πιο αυθεντικές ιταλικές γωνιές της πόλης και πού θα βρείτε τις πιο νόστιμες ελληνικές εκδοχές της αγαπημένης σας μακαρονάδας; Με ένα πιρούνι στο χέρι, αναζητήσαμε τις νοστιμότερες ταλιατέλες, την πιο χορταστική γαριδομακαρονάδα, τις πιο σπιτικές μακαρονάδες με κιμά και τις πιο ιδιαίτερες ιταλικές συνταγές, και τις συγκεντρώσαμε σε ένα άτυπο top 10 μακαρονο-απόλαυσης στην Αθήνα.

Dal Professore Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι, τηλ: 210 6149000, 210 6149001 Ξεκινάμε με… καθαρόαιμη ιταλική κουζίνα, που σημαίνει χειροποίητα ζυμαρικά, σάλτσες βασισμένες σε γνήσιες ιταλικές συνταγές, φίνες γεύσεις και κομψό περιβάλλον. Αγαπημένη γεύση, τα απολαυστικά λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα από λιωμένη παρμεζάνα. Υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο για ένα πλήρες γεύμα. *Update: Για την καλοκαιρινή περίοδο του 2014, το Dal Professore μεταφέρεται στη Νάξο - στην αθηναϊκή του διεύθυνση θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο.
















Da Bruno Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109818959


Η ιταλική πρεσβεία το έχει βραβεύσει ως εκπρόσωπο της γευστικής κουλτούρας των «γειτόνων» μας, γι’ αυτό και εμπιστευόμαστε το ιταλικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου για το γευστικό μας ταξίδι στη Ρώμη. Οι ταλιατέλες με σολομό, χαβιάρι και ροζέ σάλτσα είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα φρέσκων ζυμαρικών – συνοδεύστε την με σαλάτα Leonardo με κοτόπουλο, καλαμπόκι, μανιτάρια, γκούντα και σος βινεγκρέτ, καθώς και ιταλικό κρασί και υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Καλωσόρισμα του Αντώνη Γεωργίου Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, τηλ: 210 8017869

Ξεφεύγουμε ελαφρώς από την ιταλική παράδοση, για να αφεθούμε στην ελληνική, και να καθίσουμε στα τραπεζάκια της ταβέρνας του Αντώνη, είτε στον κλασικό, κομψό εσωτερικό χώρο είτε κάτω από τα δέντρα της αυλής, απολαμβάνοντας φοβερή… κατσικομακαρονάδα, ήτοι κατσίκι στην κατσαρόλα, μαγειρεμένο σε σιγανή φωτιά και σβησμένο με σαντορινιό κρασί, με χοντρό μακαρόνι βρασμένο στη σάλτσα του. Εξαιρετική επίσης και η μακαρονάδα με κόκορα κοκκινιστό στο τηγάνι – πάντα με χοντρό μακαρόνι. Συνοδεύστε με τα φρέσκα σπιτικά πιτάκια από την λίστα των ορεκτικών, φρέσκες σαλάτες εποχής και υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα.

Τόνυ Μπονάνο Παπαναστασίου 63, Καστέλλα, τηλ: 2104111901

«Μαφιόζικη» διακόσμηση στο εσωτερικό, υπέροχη θέα στην βεράντα, σε πλεονεκτική θέση στον λόφο της Καστέλας για χάζι στο λιμάνι και υπέροχες ιταλικές γεύσεις, με σπεσιαλιτέ φυσικά τις μακαρονάδες. Αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών είναι οι παπαρδέλες με μελιτζάνες ραγού και καραμελωμένο κρεμμύδι και οι ταλιατέλες με πανσέτα, ντομάτα και κρεμμύδι. Τα ζυμαρικά κυμαίνονται στα 12€ ανά μερίδα – για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - in2life.gr




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ