Ένα 2χρονο κοριτσάκι βρήκε δότη για μεταμόσχευση νεφρού μέσα από το facebook! Διαβάστε τη συγκινητική της ιστορία (φωτό & βίντεο)

Βρέθηκε δότης οργάνων… με τη δύναμη του ίντερνετ και των social media! Η 2χρονη Arianna Moore από τη Μινεσότα, ένα κορίτσι που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια των νεφρών, βρήκε τον «φύλακα» άγγελό της σε μια ξένη γυναίκα χάρη στο Facebook.

Βρέθηκε δότης οργάνων… με τη δύναμη του ίντερνετ και των social media! Η 2χρονη Arianna Moore από τη Μινεσότα, ένα κορίτσι που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια των νεφρών, βρήκε τον «φύλακα» άγγελό της σε μια ξένη γυναίκα χάρη στο Facebook. Η Arianna είχε μπει στη λίστα αναμονής για ένα νεφρό, αλλά η ανάγκη για μεταμόσχευση ήταν αυξημένη λόγω του γεγονότος ότι ανήκει στην ομάδα αίματος Rhesus αρνητικό, ομάδα που διαθέτει μόλις το 15% του πληθυσμού.



Η απελπισμένη μητέρα της, η 27χρονη Ashley Booth, σκέφτηκε ότι εάν δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της κόρης της, ίσως γίνει ένα θαύμα… και είχε δίκιο! Έτσι, δημιούργησε τη σελίδα “ALL4MOORE”στο Facebook, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί ένας συμβατός δότης που θα επικοινωνήσει άμεσα με την οικογένεια. Μετά από λίγα 24ωρα, βρέθηκε η ηρωίδα της Arianna, η Christy Harding από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, η οποία τους ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να χαρίσει το νεφρό της στο άρρωστο κορίτσι.
«Δεν πίστευα ότι θα βρίσκαμε δότη νεφρού μέσα από το Facebook, αλλά ήμασταν διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε τα πάντα. Όταν μια ξένη γυναίκα μου έστειλε email, γράφοντάς μου ότι θέλει να σώσει τη ζωή της κόρης μου, με πλημμύρισαν τα δάκρυα. Θέλω τόσο πολύ να τη σφίξω στην αγκαλιά μου», αναφέρει η Ashley Booth.
Η Arianna εδώ και δυο χρόνια κάνει 10 ώρες την ημέρα αιμοκάθαρση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χαρεί το παιχνίδι με τα μεγαλύτερα αδέρφια της ή να κολυμπήσει για πρώτη φορά μαζί με τη δίδυμη αδερφή της. Ωστόσο, με τη βοήθεια της Christy Harding, που μένει 1.500 μίλια μακριά, θα είναι σύντομα σε θέση να ζήσει μια ξέγνοιαστη ζωή. Η χειρουργική επέμβαση έχει προγραμματιστεί στις 7 Μαϊου στη Μινεάπολη.
«Ένας από τους φίλους μου στο Facebook έκανε like στις φωτογραφίες του κοριτσιού στη σελίδα “ALL4MOORE”. Όταν είδα τη μικρή Arianna, άρχισα να σκέφτομαι τη ζωή της και ήξερα ότι έπρεπε να τηλεφωνήσω στην οικογένεια», εξηγεί η Christy Harding.
Βέβαια, η γενναιόδωρη γυναίκα  δεν σταμάτησε εκεί τις εκπλήξεις, καθώς «άνοιξε» μια σελίδα στο Facebook, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ταξίδι της οικογένειας στη Disney World στο Ορλάντο. Εκπληκτικό είναι ότι μέσα σε μόνο μια μέρα μαζεύτηκαν $1.000, ενώ ο στόχος της είναι να βρεθούν συνολικά $12.000…



flowmagazine.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ