Vintage pic: Όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό - Το εμβληματικό νυφικό Valentino που άφησε εποχή

Η πρώην Πρώτη κυρία των ΗΠΑ επέλεγε αποκλειστικά αυτόν τον οίκο μόδας

Καλημέρα, με μία απίθανη vintage φωτογραφία!

Σήμερα, ξυπνήσαμε με μία νοσταλγική διάθεση για flashback.

Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στο 1968 και στον θεαματικό γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό και φυσικά όλες τις εντυπώσεις έκλεψε η νύφη με το φανταστικό της νυφικό.

Το εμβληματικό αυτό φόρεμα έφερε την υπογραφή του οίκο μόδας, Valentino και σύντομα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια του.

Το ιβουάρ νυφικό με το λαιμό-ζιβάγκο και την πλισέ φούστα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θέση του Valentino στο πάνθεον της μόδας.

Οι δυο τους έγιναν στενοί φίλοι και η Τζάκι συνέχισε να φοράει σχεδόν αποκλειστικά σχέδια Valentino.

Αργότερα, λέγεται ότι η νύφη της, Carolyn Kennedy επέλεξε τον ίδιο τύπου νυφικού και όχι το κλασσικό "puffy dress" με τούλι, που σε μία νύχτα έγινε ντεμοντέ.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pics: Όταν η Τζάκι Κένεντι έγινε Ωνάση & απλά πόζαρε πλάι στον ισχυρό Έλληνα με κομψότητα

Διαβάστε ακόμη: Vintage pics: Η Τζάκι Κένεντι στην ωραιότερη ίσως στιγμή της - Η φωτογράφιση για την Vogue

Στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, νότια της Λευκάδας, όπου κάτω από το μελαγχολικό φθινοπωρινό ψιλόβροχο η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, είδωλο για εκατομμύρια Αμερικανούς, παντρευόταν τον έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση.

Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62

Είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο σύζυγος της Τζάκι και πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι είχε δολοφονηθεί στο Ντάλας και μόλις τεσσερισήμισι μήνες από τότε που ο αδερφός του, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Μπομπ Κένεντι, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του Παλαιστίνιου Σιρχάν Σιρχάν στο Λος Αντζελες.

Η σικάτη Τζάκι, η τραγική ηρωίδα του αμερικανικού Κάμελοτ, ευάλωτη και ταυτόχρονα διάσημη, η πιο διάσημη χήρα της οικουμένης που είχε ανάγκη σωματική και οικονομική προστασία για εκείνη και τα παιδιά της.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: Vintage Story: Όταν ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκυ με μουτρωμένους Χριστίνα & Αλέξανδρο & διαλυμένη την Κάλλας: Φώτο - Βίντεο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ