Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Υόρκης ανέτρεψε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό: Η προδοσία και ο ηθικός τραυματισμός χειρότερος από την επίθεση λένε οι επιζήσαντες

Η υπόθεση κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν αποτέλεσε ορόσημο για το κίνημα #MeToo, παραμένει καταδικασμένος στο Λος Άντζελες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης να ανατρέψει την καταδίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ, του παραγωγού  Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ, Άσλεϊ Τζουντ, δήλωσε ότι η ανατροπή της καταδίκης του μεγιστάνα του κινηματογράφου για βιασμό το 2020 είναι μια «δύσκολη μέρα για τους επιζώντες».

«Αλλά ζούμε μέσα στην αλήθεια μας», δήλωσε η Τζουντ σε συνέντευξή της στο BBC News.


Η υπόθεση κατά του Γουάινστιν αποτέλεσε ορόσημο για το κίνημα #MeToo. Η νέα ετυμηγορία του δικαστηρίου ανέφερε ότι ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση δεν εκτίμησε σωστά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να αφήσει να καταθέσουν τρεις γυναίκες που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση. Ο Γουάινστιν υποστήριξε την αθωότητά του.

Ο 72χρονος παραμένει στη φυλακή. Είχε καταδικαστεί ξεχωριστά για βιασμό στο Λος Άντζελες.

Η ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης της Νέας Υόρκης επικρίθηκε από καταγγέλλοντες, δικηγόρους και ακτιβιστές του #MeToo ως πλήγμα για όσους έχουν επιζήσει από κακοποίηση.


Η Τζουντ, η πρώτη ηθοποιός που προχώρησε σε καταγγελίες κατά του Γουάινστιν, δήλωσε ότι αναστατώθηκε όταν άκουσε ότι διατάχθηκε νέα δίκη. Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί προδοσία για τους επιζώντες σεξουαλικών επιθέσεων. «Συχνά οι επιζώντες λένε ότι η προδοσία και ο ηθικός τραυματισμός που υποφέρουμε μέσα στο σύστημα είναι χειρότερος από τη σεξουαλική επίθεση στο σώμα που βιώσαμε αρχικά», δήλωσε.

«Ξέρουμε τι συνέβη και η αλήθεια είναι συνεπής», είπε.


Στη δίκη που έγινε το 2020, ο Γουάινστιν καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση κατά της πρώην βοηθού παραγωγής, Μίμι Χαλέγι, το 2006, και για βιασμό της Τζέσικα Μαν, πρώην επίδοξης ηθοποιού, το 2013. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 23 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ