Πρίγκιπας Χάρι: Μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ κι επίσημα - Αφήνει πίσω του οριστικά την Αγγλία

Αυτή είναι η κύρια κατοικία του

Μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ ο πρίγκιπας Χάρι πλέον!

Τέσσερα χρόνια αφότου εγκατέλειψε το Λονδίνο μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ, ο 39χρονος κόβει οριστικά τους δεσμούς.

Σύμφωνα τα βρετανικά μέσα ο πρίγκιπας Χάρι ενημέρωσε τα αρχεία του στις ΗΠΑ για να καταστήσει σαφές ότι δεν ζει πλέον στη Βρετανία.

Τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν από το Companies House για τον «Πρίγκιπα Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ Δούκα του Σάσεξ» αναφέρουν ότι «η νέα χώρα/πολιτεία/μόνιμης διαμονής είναι οι ΗΠΑ», ενώ μέχρι πρότινος δήλωνε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα νέα στοιχεία εγείρουν επίσης σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να παραμείνει ως Σύμβουλος του Κράτους, ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να αναπληρώνουν τον μονάρχη αν βρίσκεται στο εξωτερικό ή αν δεν είναι καλά.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βασιλιάς Κάρολος θέλει να δει τα εγγόνια του, Άρτσι & Λίλιμπετ - Θα προσκαλέσει για διακοπές τον Χάρι & την Μέγκαν προσφέροντας τους κλαδί ελιάς - Νιώθει το τέλος;

Σύμφωνα με τον νόμο, οι Σύμβουλοι του Κράτους πρέπει να έχουν κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο Χάρι δεν έχει σπίτι εκεί, αφού ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να εγκαταλείψουν το Frogmore Cottage, δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: Ζήτησε από τον Χάρι να δει τα ανίψια της - Αρνητική η Μέγκαν Μαρκλ - "Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση" (βίντεο)

Υπενθυμίζουμε ότι το ζευγάρι αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020.

Έκτοτε έχει επιστρέψει ελάχιστες φορές στην Αγγλία όπως κατά τη διάρκεια του Platinum Jubilee της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ II τον Ιούνιο του 2022.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ