Μελίνα Τραυλού στο Φόρουμ των Δελφών: «Η ναυτιλία συνοδοιπόρος στο κοινό καλό της ανθρωπότητας» (βίντεο)

 Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών εκπροσωπεί την ελληνική ναυτιλία

Το εμβληματικό 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Απριλίου τις φετινές διεργασίες του.

H κα Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, εκπροσωπώντας θεσμικά τον ηγετικό κλάδο της εθνικής οικονομίας, την ελληνική ναυτιλία, σημείωσε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση: «Βιώνουμε μία πρόκληση πρωτόγνωρα καθολική. Πανανθρώπινη. Σε αυτήν την οικουμενική πρόκληση, η ιστορία μπορεί να λειτουργήσει ως ο σοφός μέντορας. Και η ιστορία συνδέεται άρρηκτα με τα ταξίδια του ανθρώπου στις θάλασσες του κόσμου. Δια μέσου της θάλασσας, ανακαλύφθηκε ο πλανήτης μας. Τα πλοία συνέβαλαν στη χάραξη της ρότας της ιστορίας του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ναυτιλία είναι συνδιαμορφωτής της Ιστορίας μας. 

Διαβάστε ακόμη: Η πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού γιορτάζει με την κόρη και τη μητέρα της – Τρεις γενιές για την Ημέρα της Μητέρας

Η ποντοπόρος ναυτιλία των Ελλήνων, είναι διαχρονικά η αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας ναυτιλίας. Πάντα σε εγρήγορση, σε αέναη κίνηση και ανοιχτούς ορίζοντες. Πάντα πρωτοπόρος! Το όραμά μας ήταν και είναι, η ηγεσία μας να μην είναι απλά ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Ωφέλιμη για την κοινωνία. Έτσι, δημιουργήσαμε και εξελίσσουμε το παγκόσμιο επιχειρηματικό success story με ελληνική ταυτότητα και ψυχή. Τη Ναυτιλία των Ελλήνων. Σήμερα, η ελληνική ναυτιλία, κατέχοντας πάνω από το 60% της ευρωπαϊκής, είναι η ραχοκοκαλιά της. 

Διαβάστε ακόμη: Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Ιστορική συμφωνία, ο στόχος για μηδενικές «καθαρές» εκπομπές στη ναυτιλία

Οι Έλληνες, συμβάλαμε και συμβάλλουμε ουσιαστικά, ώστε η ευρωπαϊκή ναυτιλία που αποτελεί το 40% της παγκόσμιας, να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του διεθνούς οικοσυστήματος. Είναι ύψιστης προτεραιότητας, σε αυτή τη μετάβαση, οι σταθερές που λειτουργούν για το καλό της ανθρωπότητας να θωρακιστούν. Ιδιαίτερα για την Ευρώπη, οι θεσμοί είναι ουσιαστικό να προνοήσουν, ώστε να προστατευτεί η ισχύς και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. 

Η μεγάλη μετάβαση μάς καλεί σε κοινό σχέδιο πλεύσης. Μας καλεί σε μετάβαση νοοτροπίας. Μας καλεί στο «μαζί». Από το ιστορικό τοπόσημο της ανθρώπινης νόησης, τους Δελφούς, απευθύνω μία δημόσια πρόσκληση προς όλους τους ηγέτες κρατών, κυβερνήσεων, οργανισμών, ιδρυμάτων, εταιριών: Να προχωρήσουμε με ενσυναίσθηση. Να συμπράξουμε με σεβασμό στην ιστορία που καλούμαστε να συν-δημιουργήσουμε για τις επόμενες γενιές. Η ναυτιλία θα είναι πάντα εδώ, συνοδοιπόρος για το κοινό καλό.»

Διαβάστε ακόμη: Αυτοί είναι οι εφοπλιστές που πρόσφεραν 101 υποτροφίες - Δείτε την απονομή από την Μελίνα Τραυλού & την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (βίντεο)

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, κατά την ομιλία της στην έναρξη των εργασιών του φετινού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο έχει θέμα «Η Μεγάλη Μετάβαση» τόνισε: «Το 9ο Φόρουμ των Δελφών μάς θέτει, πράγματι, μπροστά σε μία ζωτική πρόκληση. Μια πρόκληση πρωτόγνωρα καθολική. Πανανθρώπινη. Βιώνουμε μία εποχή, όπου συνεχώς γεννιούνται παράλληλοι, πολυεπίπεδοι μετασχηματισμοί, που δοκιμάζουν τον πυρήνα μας. Όσα γνωρίζουμε, αποδεχόμαστε, ακολουθούμε, με όσα νιώθουμε ασφαλείς, ανατρέπονται. Το αποτέλεσμα; Νέα πρότυπα, άγνωστα και, κυρίως ρευστά, αναδύονται παγκόσμια. 

Διαβάστε ακόμη: Μελίνα Τραυλού: Παράδοση 5 πυροσβεστικών οχημάτων 2.500.000€ - Η δωρεά από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Πυροσβεστικό Σώμα (φωτό & βίντεο)

Είναι σαφές ότι πλέουμε στα αχαρτογράφητα νερά μιας μεγάλης μετάβασης, που τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συνθέτουν παράλληλα και μια μεγάλη ευκαιρία: την αξιοποίηση της καθολικότητάς της, προς όφελος της ανθρωπότητας. Είναι καθοριστικής σημασίας, λοιπόν, να προχωρήσουμε στο μέλλον, αφού πρώτα αναγνωρίσουμε το που βρισκόμαστε και το πως φτάσαμε εδώ. Το επιτακτικό «τώρα», που ορθώνεται μπροστά μας, μας καλεί να διαμορφώσουμε σχέδιο πλεύσης για να οδηγήσουμε τον πλανήτη σε ένα βιώσιμο αύριο. Απαιτείται ταχύτητα, αλλά με ανάλυση, σύνδεση και σύνεση και πάνω από όλα σεβασμό στην πανανθρώπινη κλίμακα της μετάβασης αυτής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ