Ξεναγήσεις σε μουσεία, μουσικές βραδιές ή ξέφρενος χορός; Προτάσεις για το πού να πάτε και τι να κάνετε για όλο το Σάββατο!

Πού να πάτε και τι να δείτε το Σάββατο στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τι να δείτε το Σάββατο στην Αθήνα...


APURIMAC

Το συγκρότημα Apurimac ξεκίνησε το 1983, όταν ακόμα η λατινοαμερικάνικη μουσική στην Ελλάδα αποτελούσε «εξωτικό είδος». Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώθηκαν να είναι ένα από τα μακροβιότερα live group της Ελλάδας, έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε περισσότερες από 1000 συναυλίες. Το πρόγραμμά τους αποτελεί έναν συνδυασμό από μουσική και τραγούδια της δισκογραφίας τους, διασκευές σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών και γνωστά παραδοσιακά κομμάτια από τη μουσική γκάμα της Λατινοαμερικάνικης ηπείρου. Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα με ποικιλία ηχοχρωμάτων, ενώ συνδυάζουν τις λεπτές παραδοσιακές αποχρώσεις της Ινδιάνικης μουσικής των Άνδεων, με το δυναμισμό του Αφροκουβάνικου ρυθμού της Καραϊβικής.


Μαζί τους η Μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleon. Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17). Τηλ: 210 9213360. Ώρα: 22:30. Τιμές εισιτηρίων: 9€ (bar) - 14€ (Β’ ζώνη - εξώστης) - 19€ (Α’ ζώνη).

"Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ TANGO" ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ

H διακεκριμένη συνθέτης και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια με αφορμή τη κυκλοφορία των δύο βιβλίων/CD της "Zoe’s Music No.1" & "Zoe’s Music No.2" για ακορντεόν και πιάνο, αλλά και την πλούσια δισκογραφία της, σε συνδυασμό με τις συνθέσεις και διασκευές του πιανίστα Σπύρου Μοσχόπουλου, θα παρουσιάσουν ένα υπέροχο ρεπερτόριο. Την παράσταση εμπλουτίζουν γνήσιες Tango καθώς και παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ελλάδα. Galerie Δημιουργών (Χελιδονούς 28). Τηλ: 2106251732. Ώρα: 20:30. Γενική είσοδος: 10€.

MET HD LIVE: ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΠΟΡΟΝΤΙΝ "ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΙΓΚΟΡ"

Με την υποστήριξη του Antenna Group σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας. Η επική όπερα του Μποροντίν ανεβαίνει ξανά στη σκηνή της Μετροπόλιταν μετά από έναν αιώνα σχεδόν. Τον μνημειώδη ομότιτλο ρόλο του Ρώσου ήρωα του 12ου αιώνα ερμηνεύει ένας μεγάλος σταρ της όπερας, ο βαρύτονος Ildar Abdrazakov. Διευθύνει ο Gianandrea Noseda. Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Dmitri Tcherniakov. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ώρα: 19:00. Εισιτήρια: Γενική είσοδος: €25 Φοιτητικά: €20.

KYKLOS ENSEMBLE & ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ

Ο Kyklos και η Αλίκη Καγιαλόγλου συναντούν τον Astor Piazzola. 12 κορυφαίοι σολίστ της κλασικής μουσικής με σπουδαία καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου. Δίνουν εκ νέου ένα ραντεβού με το Nuevo του Astor Piazzola και μπαίνουν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι παρουσιάζοντας μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου tango και της jazz σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς. Γενικός διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας. Καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης. Gazarte (Βουτάδων 32-34). Τηλ: 10 3452277. Ώρα: 22:00.

Εισιτήρια: A ζώνη: 22€ | Β ζώνη: 17€ | Όρθιοι: 12€. Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ STAGE

Κώστας Μακεδόνας

Ο Κώστας Μακεδόνας τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε λίγες και καλές εμφανίσεις, πάντα επιτυχημένες, σε χώρους επιλεγμένους και κατάλληλους για μουσικούς "διαλόγους" με το κοινό του. Έτσι και φέτος διαλέγει το Ρυθμό Stage για να περπατήσει μαζί με τους συνοδοιπόρους μουσικούς φίλους και χρόνια συνεργάτες, σε μελωδικούς -άλλοτε αισθαντικούς και άλλοτε πιο εξωστρεφείς, αλλά κυρίως λαϊκούς δρόμους. Μαζί του επί σκηνής η Ζωή Παπαδοπούλου. Ρυθμός Stage (Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 38) Τηλ: 210 9750060. Ώρα: 22:30. Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί).

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ LIVE "SWING SHUFFLE AND SOUL"

Ο Πάνος Μουζουράκης και μια ομάδα ιδιόρρυθμων μουσικών, διασκευάζουν τα τραγούδια του και διασκεδάζουν τον κόσμο με ένα vintage ήχο, σε ρυθμούς Swing και Shuffle. Εκτός από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, ερμηνεύονται τραγούδια από Frank Sinatra, Dean Martin, Oscar Brown Jr, Tom Johnes, διασκευάζουν Robbie Williams, Aerosmith και Beatles. Friends Bar (Λεωφόρος Καλυβίων 21). Τηλ: 2291026576.

Ώρα: 22:30. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

LA CUCARACHA PRESENTS ROSANNA MAILAN

Οι La Cucaracha έρχονται στο Floral για ένα ξέφρενο πάρτυ. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει τραγούδια της κουβανέζικης μουσικής σκηνής που έχουν τραγουδηθεί από μεγάλους ερμηνευτές της Κούβας όπως: Trio Matamoros, Benny More και Buena Vista Social Club, ενώ δεν λείπουν και διασκευές από γνωστά τραγούδια της salsa romantica, της jazz και της bossa nova. Μαζί τους η Rosanna Mailan, μια σπουδαία ερμηνεύτρια της κουβανέζικης μουσικής που έχει ως έδρα την Αθήνα και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της Κούβας αλλά και της Ελλάδας. Floral (Θεμιστοκλέους 80). Τηλ: 2103800070. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο: 3€.

O BΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΑΡΗΣ LIVE ΣΤΗΝ ROCK ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

O Βασίλης Μπαμπανιάρης και η μπάντα του, ζωντανά σε μια τρίωρη ηλεκτρική rock παράσταση με τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές δουλειές του τραγουδοποιού, καθώς και δυνατές διασκευές από την ξένη και ελληνική ροκ σκηνή από τα 60's μέχρι τις μέρες μας. Στέλιος Πασχάλης: τύμπανα, Αχιλλέας Στέλιος: κιθάρες, Μάριος Γληγόρης: πλήκτρα

Πάνος "Rat" Χριστοφόρου: μπάσο, Βασίλης Μπαμπανιάρης: φωνή, κιθάρες, φυσαρμόνικα.

Rock Cafe Architecture (Ούλωφ Πάλμε 23). Τηλ: 2107472472. Ώρα: 22:30. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

"CINE MUSIC" ΣΤΟ ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

Η Αλίκη , η Tόνια και η Φωτεινή μας ταξιδεύουν στον χρόνο, με αξέχαστες μελωδίες από την εποχή του χρυσού Hollywood και της Φίνος Φιλμ έως και τα σημερινά soundtracks. Με συνοδούς το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό και με έντονο το θεατρικό στοιχείο, οι τρεις γυναικείες παρουσίες, δυο φωνές και ένα πιάνο, αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη να περιηγηθεί σε εικόνες, που έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη. Στο πιάνο η Φωτεινή Μπονταΐτη. Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18). Τηλ: 2110120936. Ώρα: 22:00. Είσοδος: 10€ (με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα).

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ "ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΛΕΞΕΙΣ"

Από τα Folias de Espana της Αναγέννησης μέχρι την Εθνική Ισπανική Σχολή των αρχών του 20ου αιώνα, από τα Swing του Django Reinhardt μέχρι τις μελωδίες των Madradeus, με tangos των Astor Piazzolla και Angel Viloldo και το Χαμόγελο της Τζοκόντα του Μάνου Χατζιδάκι, με νανουρίσματα της Κούβας, Βραζιλιάνικα choro’s του Dilermando Reis, τσιγγάνικες μελωδίες του Vittorio Monti και Gnossienne του Eric Satie. Αριέτα Σαϊτά: βιολί

Άρης Μπαλατσούκας: κιθάρα. Πολυχώρος Πολιτισμού "Διέλευσις" (Λέσβου 15 και Πόρου 112). Τηλ: 2108613739. Ώρα: 21:30. Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 7€.

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟΜΕΛΟ

Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης έρχεται στο Ιδιόμελο με τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Γ. Ζαμπέτα και δικά του. Μαζί του σε αυτό το ταξίδι οι Φώτης Μυλωνάς - φλάουτο, μαντολίνο, η Άλκηστις Ραυτοπούλου - πιάνο και ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος - ούτι, τραγούδι. Ιδιόμελο - Χώρος τέχνης (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου). Τηλ: 2106817042. Ώρα: 21:00. Είσοδος: 10€ (με κρασί) - φοιτητικό 7€, ανεργίας 5€.

ΧΟΡΟΣ

"CALLICO FLAMENCO" JOSE MAYA - ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν ο χορός δεν είναι απλά χορός και η μουσική απλά μελωδία τότε γεννιέται το «Callico flamenco». Ο παγκοσμίου φήμης χορευτής Jose Maya συναντά την εκρηκτική Ελένη Γιαννοπούλου για να παρασύρουν τους θεατές σ’ ένα ανεπανάληπτο duende. Manuel el Tane- τραγούδι, Εl Perla- κιθάρα, Pedro Fabian- κρουστά. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ώρα: 20:00. Εισιτήρια: Φοιτητικό €20, Ζώνη Β €25, Ζώνη Α €30.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Δωρεάν σήμερα η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων για να γνωρίσουμε τον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Σήμερα θα γίνει ξενάγηση στη Βόρεια Κλίτυς Ακροπόλεως, στις 10.30. Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου επί των οδών Θεωρίας και Πανός (έναντι Μουσείου Κανελλοπούλου). Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα). Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά ν’ αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι. Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα. Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι, καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος και της σχέσης του με τον χώρο. Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254). Τηλ: 212 2540000. Ώρα: 11:30. Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη οργανώνει έναν κύκλο μαθημάτων παραδοσιακού τραγουδιού αποκλειστικά για παιδιά. Ο κύκλος περιλαμβάνει 12 συναντήσεις που θα γίνουν στον χώρο του Μουσείου κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Στη διάρκειά τους θα διδαχθούν τραγούδια κατάλληλα επιλεγμένα για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Υπεύθυνη για τη διδασκαλία θα είναι η μουσικός Ευαγγελία Χαλδαιάκη. Οι μικροί φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αφουγκραστούν, να γνωρίσουν και να ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής παράδοσης σε ένα ευχάριστο και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, αναπτύσσοντας παράλληλα τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Η δραστηριότητα αυτή θα είναι μια θαυμάσια αφετηρία γνωριμίας με την παραδοσιακή μουσική, με τους ξεχωριστούς ρυθμούς και δρόμους της, τα ηχοχρώματα και την ιδιαίτερη συνολική αισθητική της. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο, από τις 12.30 έως τη 1.30 μ.μ. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3). Τηλ: 2103250198, 2103254119. Το συνολικό κόστος συμμετοχής στον κύκλο μαθημάτων είναι 100€.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "DIGITAL DREAMS - ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΝΕΙΡΑ"

Η έκθεση με τίτλο "Ψηφιακά όνειρα - Digital Dreams" έχει σκοπό να αναδείξει, μέσα από τη μοντέρνα, ψηφιακή τεχνολογία, το ονειρικό ματαιόδοξο, αλλά και απόμακρο μέλλον. Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται είναι ένα πιο μοντέρνο κολλάζ - σύνθεση φωτογραφίας σε κομπιούτερ χρησιμοποιώντας τα πιο απλά φίλτρα, όπως χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι και δεν γίνεται χρήση ειδικών εφέ. Υπάρχει ένα παιχνίδι απλής σύνθεσης φωτογραφίας και ταιριάσματος χρωμάτων για να επιτευχθεί ένα απλό αποτέλεσμα, αλλά και να δημιουργηθεί ένα νέο θέμα μέσα από τα παλαιότερα. Πολυχώρος Vault (Μελενίκου 26). Τηλ: 213 0356472. Ώρες: 19:00 με 23:00. Είσοδος ελεύθερη.

3η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ "ΤΟΠΙΟ ΚΡΙΣΗΣ"

Στo Φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, κάνει τη δεύτερη στάση της η κινητή 3η Έκθεση Φωτογραφίας Νότιας Αθήνας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα με τίτλο «Τοπίο Κρίσης», ως τις 10 Μαρτίου. Η κρίση και οι επιπτώσεις της στο οπτικό μας πεδίο και την καθημερινότητα ήταν το θέμα του 3ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας Νότιας Αθήνας, που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2013. Στην Έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αυτό. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους διακεκριμένους φωτογράφους κ. Κωστή Αντωνιάδη, Γιάννη Κολεσίδη, Νίκο Πηλό, και τον αναπληρωτή καθηγητή Οπτικού Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Γιάννη Σκαρπέλο, επέλεξε τριάντα έργα, τραβηγμένα από 25 φωτογράφους στη Νότια Αθήνα. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ώρες: 18:00 - 22:00. Είσοδος ελεύθερη.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ