Κηδεία Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Με ποντιακά τραγούδια αποχαιρέτισαν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Πρότασή του η αναγνώριση της Γενοκτονίας (φωτό)

Ποιοι πήγαν στο τελευταίο αντίο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Φίλοι και συγγενείς είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Στην κηδεία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που έγινε στο Α’ νεκροταφείο της Αθήνας ήταν έντονο το ποντιακό στοιχείο, αφού ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ήταν αυτός που μεταξύ άλλων πρότεινε το 1994 στη βουλή να υιοθετήσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν το θέατρο ήταν σκεπασμένο με την ποντιακή σημαία, ενώ ακούστηκαν και τραγούδια του Πόντου.

 

Η οικογένεια αντί στεφάνων ζήτησε να στηριχθεί η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του χωριού του Μιχάλη Χαραλαμπίδη που υπέστη σοβαρότατες ζημιές στις πυρκαγιές του Έβρου.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977 και αποχώρησε λόγω διαφωνιών το 1999, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη.

Μετά την αποχώρησή του, δημιούργησε τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 (32.068 ψήφοι, ποσοστό 0,47%).

Το 1994, η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ