Live, η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη: Το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει με την 717 - Το υπουργείο Εσωτερικών εκλογικό κέντρο της ΝΔ

Τρίτη, τελευταία μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, για τα Τέμπη, στη βήμα.

Δείτε την ομιλία του:


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε σκάνδαλο την υπόθεση με τη διαρροή των στοιχείων των απόδημων λογαριασμών τα οποία βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

"Το υπουργείο Εσωτερικών έγινε εκλογικό κέντρο της ΝΔ" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι για το ζήτημα πρέπει να λογοδοτήσει και η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι συνεργάτες σας πίνανε ποτάρες με τα συμφέροντα που καταγγέλλετε

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνάντηση των συνεργατών του με τον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Κατηγορείτε εμένα για διαπλοκή; Ποια συμφέροντα καταγγέλλετε; Αυτά που το πρωί της Κυριακής λέγατε ότι θέλουν να σας ρίξουν και το βράδυ πίνανε ποτάρες με τους πιο στενούς σας συνεργάτες;" σχολίασε αιχμηρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Διαβαζω ότι καπνίζανε πίπες ο Μπρατάκος με τον Παπασταύρου. Ή μήπως τους στείλατε να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα συμφέροντα;" συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ίδιο ύφος.

Έχει το θράσος να το παίζει και θύμα ο Καραμανλής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πείσει την ελληνική κοινωνμία πως δεν τρέχει τίποτα, όπως έκανε με τις υποκλοπές. Την ίδια ώρα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ποιος έδωσε την εντολή να πάρει τις συνομιλίες από τον ΟΣΕ.

"Εκτός αν κάνετε αυτό που κάνατε και στην περίπτωσή μου και επικαλεστείτε το απόρρητο" συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, κατηγορώντας τον ότι "έχει το θράσος να το παίζει και θύμα. Μας κάνει και μαθήματα για το πώς θα κάνουμε αντιπολίτευση". Στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός μίλησε χθες στη Βουλή σαν να έπρεπε να του δώσουν συγχαρητήρια που παραιτήθηκε, "λες και μπορούσε να κάνει αλλιώς".

Μάλιστα, καταλόγισε και έλλειψη ενσυναίσθησης στους "γαλάζιους" βουλευτές που τον χειροκρότησαν.

Το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει με την 717

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε λίγο πριν τις οκτώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε παρωδία την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος το ευρωπαϊκό πόρισμα, υποστήριξε ότι αν η σύμβαση 717 είχε υλοποιηθεί αυτό το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για προσπάθεια αποσιώπησης των ευθυνών της, μέσω του ανθρώπινου λάθους και, αναφερόμενος στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, τόνισε ότι το αδίκημα της απιστίας δεν είναι κάτι άλλο από ένα αδίκημα διαφθοράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ