Πέθανε ο Γεώργιος Τερζόπουλος: Ιδρυτικό στέλεχος και πρώην βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ - Μέλος της Εθνικής Αντίσταση

"Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο", αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ήταν 93 ετών, 

Την τελευταία του πνοή άφησε το ιστορικό στέλεχος και πρώην βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Τερζόπουλος, που πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

"Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο", αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

"Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και πρωτοστάτησε στον αγροτικό συνδικαλισμό διωκόμενος επανειλημμένα από το μετεμφυλιακό κράτος με αποτέλεσμα την αυτοεξορία του στη Δυτική Γερμανία το 1960", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

"Μετά την επάνοδό του στην πατρίδα, το 1964, υπηρέτησε τον λαό της Κατερίνης από την τοπική αυτοδιοίκηση στις γραμμές της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος μας. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1990, τίμησε τις αγροτικές του ρίζες ως εισηγητής του νομοσχεδίου για τις γεωργικές ασφαλίσεις. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του", σημειώνεται στην ανακοίνωση για τον θάνατο του Γεώργιου Τερζόπουλου.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα το απόγευμα στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως και η ταφή θα γίνει στο Α' κοιμητήριο Κατερίνης.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τερζόπουλος

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1931 και οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από την Φάτσα του Πόντου. Ασχολήθηκε με τη γεωργία και από τα σχολικά του χρόνια, εξαιτίας της δημοκρατικής παράδοσης που είχε η οικογένειά του, υπέστη φυλακίσεις (τρεις φορές) και αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί στη Δυτική Γερμανία το 1960. Ο ίδιος, όπως και η οικογένειά του, είχαν ενεργό συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση. Το 1964 επανήλθε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την πολιτική.

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του αγροτικού συνδικαλισμού στην Πιερία. Επίσης, ασχολήθηκε με το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης επί διετία, δημοτικός σύμβουλος επί διετία και το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας στις εκλογές του 1981, συγκεντρώνοντας 10.177 ψήφους. Επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 1985, του Ιουνίου 1989, του Νοεμβρίου 1989 και του Απριλίου 1990. Ως βουλευτής ήταν μέλος πολλών επιτροπών. Ήταν βασικός εισηγητής του νομοσχεδίου για τις γεωργικές ασφαλίσεις, πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής Μελετών Ποντίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ