Τop Woman, η Στέλλα Σπανού: Η Chef & Kαθηγήτρια μαγειρικής με twist στις παραδοσιακές συνταγές υψηλής γαστρονομίας - Ταξιδεύει στον κόσμο με την ελληνική κουζίνα (βίντεο)

Η Στέλλα Σπανού δουλεύει 20 χρόνια στον χώρο της μαγειρικής

Η Στέλλα Σπανού γεννήθηκε στην Χαλκιδική και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Πέρα από επαγγελματίας executive chef είναι και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σύμβουλος εστιατορίων, υπεύθυνη σχεδιασμού μενού, καθηγήτρια μαγειρικής και βραβευμένη φωτογράφος.

Η Στέλλα Σπανού δουλεύει στον χώρο 20 χρόνια και είναι μία από τους 16 καλύτερους μάγειρες στην Ελλάδα.

Γαλουχημένη με τις τοπικές και παραδοσιακές μεθόδους μαγειρικής ανακάλυψε το γαστρονομικό της πάθος στην παιδική της ηλικία μαγειρεύοντας με την αγαπημένη της γιαγιά. 

Η ίδια δηλώνει πως η μαγειρική δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά χρειάζεται όποιος την κάνει καριέρα και μη να έχει πάθος και να του αρέσει πραγματικά.

Η μαγειρική της εστιάζει σε αυθεντικές ελληνικές τεχνικές μαγειρικής, τοπικά υλικά, φρέσκες γεύσεις, ανανεωμένες παραδοσιακές συνταγές με υλικά υψηλής ποιότητας και ελάχιστα μπαχαρικά, τα οποία προσαρμόζει ανά περίσταση και χώρα, καθώς έχει ταξιδέψει ως την Κίνα.


Η Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και μία από τις πιο γνωστές γυναίκες σεφ σε όλη την Ελλάδα. Οι συνταγές και οι εκδηλώσεις που παρευρίσκεται, δημοσιεύονται σε περιοδικά, εφημερίδες και διαδικτυακά άρθρα.

Έχει και κανάλι στο Youtube:

Διαβάστε ακόμα: Made in Greece η Σεφ Στέλλα Σπανού - Μαγείρεψε για 18.000.000 Κινέζους με ελαιόλαδο & εκπαίδευσε μάγειρες στην Γκουανγκζού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ