Ο Νίκος Αλιάγας τιμά την Ελλάδα μια ακόμη φορά: Mιλάει για την σημασία της γλώσσας & των αρχαίων - Aφήνει άναυδο & συγκινημένο το ακροατήριο (φωτό & βίντεο)

«Ο Έλληνας πάντα καλλιεργούσε τη διαίσθηση»

Ο Ελληνογάλλος και ταλαντούχος παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας μίλησε με αφορμή το νέο του βιβλίο, σε γαλλική εκπομπή για την τεράστια σημασία της ελληνικής γλώσσας και των αρχαίων ελληνικών φυσικά.

Ο 54χρονος πάντα τιμά την χώρα με όποιο τρόπο μπορεί!

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος είπε: «Η γλώσσα είναι επίσης ένας τρόπος σκέψης. "Τα ελληνικά δεν είναι σαν τα λατινικά μια καρτεσιανή κατασκευή, ο Έλληνας πάντα καλλιεργούσε τη διαίσθηση».

Το νέο του βιβλίο έχει τίτλο "Το ελληνικό πνεύμα".

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Αλιάγας: Τα Θεοφάνεια με φωτό από την πατρίδα του το Μεσολόγγι - Παρουσιάζει την ελληνική γιορτή για τους διεθνείς φίλους του

Γεννήθηκε στη Γαλλία και κατάγεται από τη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας από την πλευρά του πατέρα του και από το Μεσολόγγι από την πλευρά της μητέρας του.

Έχει διαγράψει σημαντική πορεία στη γαλλική τηλεόραση με την παρουσίαση του γαλλικού ριάλιτι Star Academy, το οποίο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Επίσης, έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. 

Έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα: Γάλλος από το Μεσολόγγι και τζέντλεμαν! Ο σούπερ σταρ της τηλεόρασης, Νίκος Αλιάγας στο φακό της Ολυμπίας Κρασαγάκη (Φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ