Made in Greece ο «Μακεδονικός Χαλβάς»: 100 χρόνια παράδοσης με εκλεκτά προϊόντα & ανεκτίμητη τέχνη - Το έδεσμα που δεν λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας! (φωτό-βίντεο)

Φέτος, γιορτάζει έναν αιώνα ζωής!

Μόλις τρεις μέρες έμειναν για την Καθαρά Δευτέρα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το λαχταριστό τραπέζι της ημέρας!

Φυσικά, για ακόμη μία χρονιά την τιμητική του έχει ο αγαπημένος σε όλους μας χαλβάς!

Ένα θρεπτικό, υγιεινό γλυκό που έρχεται να ολοκληρώσει το γεύμα μας.

Σε δεκάδες γεύσεις ... βανίλια, σοκολάτα, με κακάο, ξηρούς καρπούς, Μαστίχα Χίου, μέλι, ολικής άλεσης, αλμυρή καραμέλα ...

Και όταν λέμε χαλβά εννοούμε τον "Μακεδονικό χαλβά"!

Ειδικά, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια ζωής, 100 χρόνια από την ημέρα, που  ο Κωνσταντίνος, ο Ελευθέριος και ο Σάββας Χαΐτογλου, μετά τον διωγμό τους από τη Μικρά Ασία και παίρνουν απόφαση να συνεχίσουν την παράδοση του χαλβαδοποιού παππού τους.

Το 1924, δημιουργούν μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση, με αφορμή την ενασχόληση του πατέρα τους, Νίκου Χαϊτογλου, με τον χαλβά. Ως χαλβαδοποιός στην Μικρά Ασία, μετέφερε πολύτιμη γνώση στα παιδιά του, ώστε να συνεχίσουν την παράδοση. Αρχικά η επιχείρηση είχε την μορφή οικοτεχνίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οχτώ χρόνια μετά η εταιρεία εξελίχθηκε και χτίστηκε μία αξιόλογη βιομηχανική εγκατάσταση στην οδό Δάμωνος κοντά στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

Από το 1962 μεταφέρεται στο Καλοχώρι, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, καταλαμβάνοντας έκταση 180.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 70.000 τετραγωνικά μέτρα είναι οι στεγασμένοι της χώροι. Η τεχνολογία εξελίχθηκε και η αυτοματοποίηση εισήλθε σε πολλά τμήματα της παραγωγής, όμως το σουσάμι εξακολουθούσε να αλέθεται σε πέτρινους μύλους και ο χαλβάς να παράγεται με τον κλασικό παραδοσιακό τρόπο.

 

Με ένα ιδιόκτητο φορτηγό, η εταιρεία άρχισε να προμηθεύει με χαλβά ολόκληρη την Αττική. Ο χαλβάς Χαΐτογλου έγινε γνωστός από στόμα σε στόμα και σύντομα μετονομάστηκε σε "Μακεδονικός Χαλβάς". Το 1950, η εταιρεία ξεκίνησε μία τολμηρή προσπάθεια να τυποποιήσει τον Μακεδονικό Χαλβά σε μεταλλική συσκευασία. Σήμα κατατεθέν μία γυναικεία φιγούρα, ντυμένη με την παραδοσιακή στολή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Το σήμα αυτό έμελλε να αποτυπωθεί στο καταναλωτικό κοινό και να διαγράψει μία νέα εποχή για την εταιρεία.

Η πρόοδος της εταιρείας υπήρξε ραγδαία και χρόνο με το χρόνο γνώριζε ολοένα και μεγαλύτερη άνθιση. Σήμερα, ογδόντα και πλέον χρόνια μετά, η βιομηχανία τροφίμων ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ, είναι μία εταιρεία που παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα απόλυτα ενταγμένα στην Μεσογειακή διατροφή.

Η βιομηχανία απασχολεί περίπου 450 άτομα προσωπικό και μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων που διαθέτει, προωθεί τα προϊόντα της ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα μέρη της Ελληνικής Επικράτειας, κατέχοντας έτσι υψηλότατο μερίδιο στην Ελληνική αγορά.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα παραγωγής, διαθέτουν και μία ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό, αφού το 50% παραγωγής προορίζεται για εξαγωγές. Από την Αμερική και τον Καναδά, την Αυστραλία, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Ρωσία και τις αγορές της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, έως τη Μέση Ανατολή και την Ασία τα προϊόντα αυτά αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς γιορτάζει 100 χρόνια  και μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί ακόμη μία Καθαρά Δευτέρα

«Επιστροφή στα θρανία» με ενέργεια και δύναμη από τον Μακεδονικό Χαλβά

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα ανακαλύψτε τα προϊόντα της εταιρείας και απολαύστε τα στο οικογενειακό σας τραπέζι.

Ο «Μακεδονικός Χαλβάς», είτε στις κλασικές του γεύσεις, είτε στις νέες και πιο ιδιαίτερες, όπως με γεύση μαστίχας Χίου ή με σησάμι ολικής αλέσεως ή ακόμη και ο φουντουκένιος χαλβάς, αποτελεί ένα άκρως θρεπτικό τρόφιμο, πλούσιο σε ευεργετικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό το καθιστά αυτομάτως ένα τρόφιμο που δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η γεύση του και η ποιότητά του μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο ενώ η ιστορία – που κρατάει πλέον έναν αιώνα – συνεχίζεται στα τραπέζια μας σήμερα και μας φέρνει κοντά όπου και αν βρισκόμαστε. Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι αναντίρρητα ο πρωταγωνιστής κάθε ελληνικού τραπεζιού την Καθαρά Δευτέρα, ταυτισμένος με την γιορτινή μέρα, ταυτισμένος με την αξία του να μοιράζεσαι.

100 χρόνια τώρα, οι έμπειροι χαλβατζήδες μας ζυμώνουν το Μακεδονικό Χαλβά στο χέρι, μεταφέροντας την τέχνη από γενιά σε γενιά. Αυτή η δυσεύρετη, ανεκτίμητη τέχνη, κάνει τη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά μοναδική.

Παράλληλα, ο Μακεδονικός Χαλβάς συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια συνεχούς στήριξης και προσφοράς σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στο κοινό καλό. Φέτος, στηρίζει πρώτος την ίδρυση του Κέντρου Διατροφής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της υγιεινής, ισορροπημένης Μεσογειακής διατροφής. Με την κίνηση αυτή, ο Μακεδονικός Χαλβάς συνεχίζει την σταθερή στήριξή του σε δράσεις που ενημερώνουν και εκπαιδεύουν γύρω από τις σωστές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας τη βάση για την ανάπτυξη και το μέλλον των παιδιών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τέλος, ο Μακεδονικός Χαλβάς προτρέπει τους καταναλωτές να επισκεφθούν το microsite 100xroniamazi.gr για να μάθουν τη σπουδαία ιστορία των 100 χρόνων του, καθώς και για να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με δώρο αγαπημένα προϊόντα.

Αφοι Χαΐτογλου ΑΒΕΕ
57009 Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310 389700
Φαξ : 2310 751747
Γραμμή επικοινωνίας καταναλωτή:
800 11 83131
e-mail: info@macedonianhalva.gr
Facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ