Όλη η αλήθεια για το στιγμιαίο καφέ ! Πόσα γνωρίζατε & πόσα όχι ;

Μας ξυπνάει, μας τονώνει, μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, δίνοντάς μας παράλληλα ένα αίσθημα ευεξίας!

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της παράδοσής μας

Μας ξυπνάει, μας τονώνει, μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, δίνοντάς μας παράλληλα ένα αίσθημα ευεξίας

Είναι ένα 100% φυσικό προϊόν

χωρίς θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά, ενώ παράλληλα από τη φύση του περιέχει καφεΐνη, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών

Ονομάζονται πολυφαινόλες και προστατεύουν τα κύτταρά μας από την καταστροφική επίδραση ουσιών στις οποίες οφείλεται η γήρανση των κυττάρων μας.

Εκτός από τον καφέ βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά, το κόκκινο κρασί και το κακάο. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού.

Έχει ήπια και ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα

Η καφεΐνη είναι μια ελαφρά διεγερτική ουσία. Γι ‘αυτό και μας προσφέρει τις ευεργετικές τις ιδιότητες όταν καταναλώνεται με μέτρο όπως η εγρήγορση και η βελτίωση των αντανακλαστικών.

Διαβάστε ακόμη:Καφεΐνη: Πώς η κατά πολλούς "αθώα" ουσία μπορεί να προκαλέσει κρίσεις πανικού - Το πιο κοινό διεγερτικό!

Η μέτρια κατανάλωση καφέ που μας παρέχει μέχρι 400mg καφεΐνης, που αντιστοιχεί σε περίπου 2-3 κούπες στιγμιαίου καφέ, θεωρείται απόλυτα ασφαλής.

Ο στιγμιαίος καφές δεν πειράζει το στομάχι

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα logosdiatrofis.gr, παρά το γεγονός ότι επικρατεί αυτός ο μύθος, η αλήθεια πηγάζει μέσα από επιστημονικές έρευνες. Ο στιγμιαίος καφές δε φαίνεται να προκαλεί καμία αναστάτωση στο στομάχι σε υγιείς ανθρώπους, όπως αναφέρει και μια πολύ σημαντική μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου σχετικά με την επίδραση διαφόρων ειδών ροφημάτων καφέ στο στρες και τη γαστρεντερική λειτουργία.

Η μελέτη έδειξε ότι κανένα ρόφημα καφέ, ούτε ο στιγμιαίος (κρύος ή ζεστός), δεν επηρέασαν αρνητικά το γαστρεντερικό σύστημα. Ωστόσο, σε ανθρώπους με γαστρεντερικά προβλήματα, ο τρόπος που φτιάχνουν το καφέ τους (πολύ καφέ, ζάχαρη και γάλα με λίγο νερό) δημιουργεί συμπυκνωμένο ρόφημα που ενοχλέι τη γαστρική λειτουργία. Το ίδιο σημαίνει με οτιδήποτε συμπυκνωμένο καταναλώνουμε.

Διαβάστε ακόμη:Πόσο... φυσικός είναι ο στιγμιαίος καφές; - Ένας διατροφολόγος απαντά

Καταναλώστε λοιπόν τον στιγμιαίο καφέ σας με 4-5γρ καφέ σε 200-250ml νερό και νιώστε την ευεξία και τις στιγμές απόλαυσης που σας προσφέρει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ