Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η Εκδήλωση για την Ορθή χρήση της Τεχνολογίας από τα παιδιά και τους εφήβους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας του φορέα Θάλπος-Ψυχική Υγεία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 14η Εκδήλωση για την Ορθή χρήση της Τεχνολογίας από τα παιδιά και τους εφήβους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Ε.Κ.Π.Α.

Την ημερίδα χαιρέτησαν οι ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και ο κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων “Η Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού” κος Εμμανουήλ Παπασάββας.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) εκπροσώπησαν οι Καθηγήτριες της Ιατρικής Σχολής κες Μαρίζα Τσολιά και Άρτεμις Τσίτσικα, ενώ παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ ΙΙ που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψηφιακής Βιοϊατρικής του Ιονίου Παναπιστημίου και στοχεύει σε δράσεις σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια παιδιών και εφήβων (Καθηγητές κκ Παναγιώτης Βλάμος και Θέμης Έξαρχος).

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Φραντζέσκα Σαββοργινάκη και σχολίασε η πρέσβειρα της επιτροπής της Ε.Ε.Ε.Ι. ενάντια στη βία των ανηλίκων κα Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού.

Παρουσιάστηκαν το θέμα του διαδικτυακού εθισμού και η ενδοκρινολογία των εξαρτήσεων από τις Καθηγήτριες του ΕΚΠΑ κες Μελπομένη Πέππα και Κυριακή Καραβανάκη και το έργο του φορέα Θάλπος-Ψυχική Υγεία σχετικά με την συμβολή της τέχνης στην ενδυνάμωση των παιδιών από την Πρόεδρο Νομικό κα Αθηνά Πάσσιου.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. - Νοσοκομείο Παίδων “”Π. & Α, Κυριακού” και της επιστημονικής συμβολής του ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και άλλων φορέων, όπως η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ) και ο Επιστημονικός Οργανισμός «Μαζί για την Εφηβική Υγεία».

Ακολούθησε η υλοποίηση του διαγωνισμού Hackathon για έβδομη χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας που έδωσε την ευκαιρία στη δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσω της τεχνολογίας και φέτος εστιάζει στο πολύ σημαντικό θέμα της έννοιας της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Τα παιδιά με δικές τους ιδέες και προτάσεις μέσω της δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας απογειώνουν τον ενθουσιασμό μας και μας οδηγούν σε νέους κόσμους φαντασίας, αλλά και φροντίδας για τους συνανθρώπους μας

Ο διαγωνισμός Hackathon δίνει σημαντική ώθηση στις Εκδηλώσεις Ψηφιακής Παιδείας που υλοποιούνται κάθε Φεβρουάριο με αφορμή την ημέρα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, φέτος 13-2-2024, και δημιουργεί ένα δυνατό θεσμό με προοπτική και αναρίθμητες επιλογές αξιοποίησης.

Τέλος, υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας του φορέα Θάλπος-Ψυχική Υγεία του Υπουργείου Υγείας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) με εκπρόσωπους την Πρόεδρο Νομικό κα Αθηνά Πάσσιου και την Πρόεδρο Αναπλ.

Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. κα Άρτεμις Τσίτσικα αντίστοιχα και την συνεργασία της UNESCO.

Το μνημόνιο εστιάζει στην πρόληψη, ανίχνευση και πρώϊμη παρέμβαση σχετικά με όλες τις μορφές παιδικής κακοποίησης.

Το μνημόνιο υπογράφηκε σε αίθουσα του ιστορικού κτιρίου του Ε.Κ.Π.Α. “Κωστής Παλαμάς”, στην οποία εκτίθεται και το γραφείο του Εθνικού μας ποιητή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Δείτε ακόμη:Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο - ICC Hellas/Women Hellas

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ