Τελικά πως έμοιαζε ο Μέγας Αλέξανδρος; Ολλανδός ψηφιακός καλλιτέχνης μας αποκαλύπτει! (φωτό)

Ωραίος άντρας!

Έτσι έμοιαζε πραγματικά ο Μέγας Αλέξανδρος;

Ο Ολλανδός φωτογράφος και ψηφιακός καλλιτέχνης Bas Uterwijk έριξε φως στο πώς θα μπορούσαν να έμοιαζαν εμβληματικές φιγούρες από την ιστορία στην πραγματική ζωή.

Μία από τις πρόσφατες δημιουργίες του είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο βασιλιάς του αρχαίου ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας, ο οποίος κατέκτησε περίφημα το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου της εποχής του.

Δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο πώς έμοιαζε ο Μέγας Αλέξανδρος. Μερικοί αρχαίοι ιστορικοί και συγγραφείς άφησαν περιγραφές για την εμφάνιση του Αλέξανδρου.

 

 

Για παράδειγμα, ο Πλούταρχος έγραψε ότι ήταν «με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, με κοκκινωπά μαλλιά που κατσάρωναν φυσικά», ενώ ο Αρριανός τον περιέγραψε ως «διαπεραστικό βλέμμα και χροιά πιο λαμπερή παρά ανοιχτή».

Υπάρχουν πολλά γλυπτά και νομίσματα που απεικονίζουν τον Αλέξανδρο, αλλά όλα αυτά είναι εξιδανικευμένες παραστάσεις και όχι απαραίτητα ακριβή πορτρέτα.

Διαβάστε ακόμη: Μενδώνη για Μέγα Αλέξανδρο στο Netflix: Εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία - Όμως, η έννοια του έρωτα στην αρχαιότητα ευρεία, πολυδιάστατη (βίντεο)

Ωστόσο, μπορούν ακόμα να παρέχουν κάποιες ενδείξεις για τη γενική του εμφάνιση, όπως το χτένισμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ωραίος άντρας; Τι λέτε;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ