Γιατί ο κόσμος σταμάτησε να κάνει σεξ διεθνώς; Μεγάλη έρευνα για τους πρώην hot lovers, Γάλλους - Μία την εβδομάδα είναι αρκετή για τους άνδρες στην Αγγλία!

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία

Το Παρίσι παραμένει η Πόλη της Αγάπης!

Η Γαλλία είναι η χώρα του ρομαντισμού, της αποπλάνησης και κατ' επέκταση του συχνού, αχαλίνωτου σεξ – είτε μέσα σε μια σχέση, είτε με έναν εραστή «de cinq à sept». Αλλά αυτό τείνει να αλλάξει! Σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα, η Γαλλία βρίσκεται στη μέση της δικής της «ύφεσης του σεξ».

Η δημοσκόπηση του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημόσιας Γνώμης (IFOP) διαπίστωσε ότι το 24 τοις εκατό των Γάλλων ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 18 και 69 ετών δήλωσαν ότι δεν είχαν σεξουαλική επαφή τους προηγούμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με 9 τοις εκατό το 2006. Το ποσοστό των ηλικιών από18 έως  24 που δεν είχαν ποτέ σεξ ήταν 28%, από 5% το 2006. Συνολικά, το 43 τοις εκατό από τους 1.911 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 58 τοις εκατό το 2009. το ποσοστό των Γάλλων που είχαν σεξουαλική επαφή το περασμένο έτος – 76 τοις εκατό κατά μέσο όρο – βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών.

 

 

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν αυτά που βρέθηκαν σε άλλες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας ξεχωριστής μελέτης πέρυσι, η οποία έδειξε ότι ο αριθμός των Βρετανών εφήβων που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία μέχρι την ηλικία των 15 ετών είχε μειωθεί έως και κατά ένα τρίτο την τελευταία δεκαετία. Καθώς η άτακτη φήμη της Γαλλίας χωλαίνει, το φλέγον ερώτημα είναι: γιατί (μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου και όχι μόνο) σταματήσαμε –ή τουλάχιστον μειώσαμε– να κάνουμε σεξ και να κάνουμε «est-ce grave docteur»; Είναι αυτό σημάδι ατομικής σεξουαλικής απελευθέρωσης και εξαφάνισης οποιασδήποτε αίσθησης (συζυγικής) σεξουαλικής υποχρέωσης; Ή ένα σύμπτωμα συλλογικής κατάθλιψης;

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ; Εκτός Ευρώπης, οι Ιάπωνες μέσα από μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 68 τοις εκατό των γάμων στη χώρα είναι εντελώς άφυλοι ή ουσιαστικά στερούνται σωματικού στοιχείου, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα της κυβέρνησης αντιμετωπίζει στην αναστροφή του μειωμένου ποσοστού γεννήσεων του έθνους.

Στη Νότια Κορέα, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες που ζουν στη Σεούλ δεν έχουν σεξουαλική επαφή για περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 από τον καθηγητή Youm Yoo-sik από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Yonsei. Η χώρα έχει ακόμη και ένα κίνημα μποϊκοτάζ που ακολουθείται από δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που επιλέγουν ενεργά την ανύπαντρη ζωή.

Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή μελέτη, που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο Journal of Sex Research, εξέτασε δεδομένα για 180.000 εφήβους σε 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας. Διαπίστωσε ότι σε 25 χώρες, ο αριθμός των 15χρονων που ανέφεραν ότι έκαναν σεξ μειώθηκε σημαντικά και δεν αυξήθηκε σε καμία. Στη γαλλική δημοσκόπηση, πολλοί από τους ερωτηθέντες προτίμησαν να "ξεφυλλίζουν" τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να βλέπουν τηλεόραση ή να διαβάζουν ένα βιβλίο αντί να βρίσκονται με τους συντρόφους τους.

Αυτή η τάση έχει σημειωθεί σε μια αμερικανική μελέτη, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι οι ενήλικες και οι νέοι στις ΗΠΑ φαινόταν να κάνουν λιγότερο σεξ από τις προηγούμενες γενιές. Τα κινητά τηλέφωνα και άλλες οθόνες ονομάστηκαν ως η αιτία αυτής της αλλαγής στη συμπεριφορά. Τα ευρήματα βασίστηκαν σε δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς (NSSHB), συγκρίνοντας περισσότερες από 8.500 μεμονωμένες απαντήσεις από το 2009 και το 2018.

Αυτά τα αποτελέσματα απηχούν μια παρόμοια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Εθνική Έρευνα Σεξουαλικών Στάσεων και Τρόπων Ζωής (Natsal ), η οποία συλλέγει πληροφορίες για τις σεξουαλικές εμπειρίες του κοινού για πάνω από τρεις δεκαετίες. Με κάθε έρευνα, ο Natsal διαπίστωσε ότι ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών επαφών την εβδομάδα μειώθηκε: το 1991, οι ερωτηθέντες είπαν ότι έκαναν σεξ πέντε φορές το μήνα. Το 2001, αυτό μειώθηκε σε τέσσερις φορές το μήνα και μέχρι το 2012, ο μέσος αριθμός ήταν τρεις ανά μήνα. Αναβλήθηκε λόγω του Covid-19, η τέταρτη μελέτη αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Μειώσεις έχουν επίσης αναφερθεί στην Αυστραλία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία, όπου μια μελέτη του 2019 από το Leisure Monitor (Freizeit-Monitor) διαπίστωσε ότι μόνο το 52 τοις εκατό των Γερμανών κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Πέντε χρόνια νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 56 τοις εκατό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άγαμοι και οι συνταξιούχοι έκαναν το λιγότερο σεξ και, σε αντίθεση με το στερεότυπο, οι γονείς έκαναν το περισσότερο. Ανέφερε την αύξηση του «άγχους που δεν σχετίζεται με την εργασία» ως βασικό ένοχο.

Βομβαρδισμένοι από εικόνες της τέλειας ζωής άλλων ανθρώπων, υποστηρίζει, οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και περισσότερο υποχρεωμένοι να «υπερ-αποδίδουν» στον ελεύθερο χρόνο τους. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι στη Γερμανία «παίρνουν όλο και λιγότερο χρόνο για σεξ και ερωτισμό», λέει ο επιστημονικός διευθυντής καθηγητής Ulrich Reinhardt.

Ο κόσμος σίγουρα κάνει λιγότερο σεξ, επιβεβαιώνει ο Soazig Clifton, ο ακαδημαϊκός διευθυντής του Natsal στο University College του Λονδίνου και του NatCen Social Research. Μα γιατί; Ο Clifton λέει ότι μια πιθανή αιτία είναι ότι «οι άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να μιλούν για σεξ τώρα, σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1990». Και προσθέτει: «Ίσως οι άνθρωποι είναι πιο ικανοί να μας πουν ότι δεν κάνουν σεξ. Υπάρχει κάποια στατιστική δουλειά που έχουμε κάνει και δείχνει ότι έχουμε λίγο λιγότερη μεροληψία αναφοράς στα δεδομένα μας».

Εσείς πότε κάνατε σεξ τελευταία φορά;

Με πληροφορίες από την Telegraph

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ