Οι 7+1 περίεργοι νόμοι στο πιο κρύο χωριό της Νορβηγίας: Δεν γεννιέσαι, ούτε πεθαίνεις! Έχεις πάντα όπλο μαζί σου - Οι πολικές αρκούδες παντού! (φωτό-βίντεο)

Ενδιαφέρον!

Και αφού οι καιρικές συνθήκες εδώ δεν μας θυμίζουν και πολύ χειμώνα θα κάνουμε ένα ταξιδάκι ...

Θα πάμε στη Νορβηγία και στο πιο κρύο χωριό ονόματι Longyearbyen.

Το Longyearbyen είναι μια μικρή και γραφική πόλη στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά στη Νορβηγία, στον κόλπο του αρχιπελάγους Svalbard.

Εκεί, πέρα από το κρύο που κυριαρχεί και το χιονισμένο τοπίο, υπάρχουν κάποιοι νόμοι που τους λες και παράξενους ...

Απαγορεύεται η ταφή των νεκρών

Η απαγόρευση του ενταφιασμού των νεκρών κατοίκων της οπουδήποτε στην πόλη, καθώς λόγω των ακραίων χαμηλών θερμοκρασιών -συνήθως κυμαίνονται στους -15, ενώ έχουν αγγίξει και τους -25 βαθμούς- οι σοροί δεν φτάνουν στην επιθυμητή αποσύνθεση ποτέ!

Εάν υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι κάποιος βρίσκεται πολύ κοντά στον θάνατο πρέπει να επιστρέψει στην ηπειρωτική χώρα, καθώς ό,τι κι αν ταφεί στο έδαφος της πόλης, ακόμη κι αν οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια αυξάνονται- δεν αποσυντίθεται ποτέ!

Ένας άλλος νόμος λέει ότι οι κάτοικοι του νησιού πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους ένα όπλο.

Αυτός ο νόμος του 2012 θεσπίστηκε για να διασφαλίσει ότι όποιος ταξίδευε εκτός των κύριων οικισμών θα μπορούσε να προστατευτεί από πιθανές επιθέσεις πολικών αρκούδων. Ο αριθμός των πολικών αρκούδων στο νησί εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 3.000, σε σύγκριση με τον φαινομενικά πενιχρό αριθμό των 2.500 ανθρώπων, αλλά σημειώνεται πως οι επιθέσεις παραμένουν σπάνιες. Μόνο πέντε τέτοια περιστατικά έχουν αναφερθεί στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες. Ο ίδιος νόμος ορίζει ότι απαγορεύεται η χρήση όπλου εντός των οικισμών. Σε πολλούς από τους δημόσιους χώρους του νησιού υπάρχουν ευδιάκριτες πινακίδες που αναγράφουν «απαγορεύεται η χρήση πυροβόλων όπλων».

Welcome To Svalbard

instagram @hurtigrutensvalbard

"Παντόφλες" και στις παμπ

Στο Longyearbyen είναι συνηθισμένο να βγάζετε τα παπούτσια σας σε εσωτερικούς χώρους. Περπατώντας στις παμπ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα μουσεία, ακόμα και την εκκλησία, θα σας παρασχεθούν άνετα παπούτσια ενώ τα παπούτσια σας ζεσταίνονται στις θερμαινόμενες σχάρες.

Είναι παράνομο να έχεις γάτα!

Δεν θα βρείτε τροφή για γάτες στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Το Σβάλμπαρντ φιλοξενεί προστατευόμενους πληθυσμούς πτηνών για τους οποίους οι γάτες αποτελούν απειλή, επομένως ο κυβερνήτης του Σβάλμπαρντ τους έχει απαγορεύσει.

Οι νέοι νόμοι απαγορεύουν τη χρήση drones, τη χρήση snowmobiles σε θαλάσσιο πάγο, ενώ η κυκλοφορία θαλάσσιων οχημάτων πρέπει να σταματά τουλάχιστον 150 μέτρα μακριά από τους θαλάσσιους ελέφαντες. Περίπου το 60% του νησιού καλύπτεται από παγετώνες και οι επισκέπτες της περιοχής έχουν επίσης προειδοποιηθεί για το σπάσιμο του πάγου.

 






Το Longyearbyern εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 1906 και είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που μπορείτε να μετακομίσετε χωρίς βίζα.Παρόλο που το Σβάλμπαρντ ανήκει στη Νορβηγία από το 1920, οι κάτοικοι δεν χρειάζονται βίζα από την ΕΕ – κάτι που αποτελεί σπουδαίο νέο για τους Βρετανούς.

 

Εάν θέλετε ακόμη να επισκεφθείτε αυτόν τον τόπο, τότε μπορείτε να μάθετε περισσότεορ εδώ: svalbardexperts.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ