Vintage pic: Όταν η Τζάκι Κένεντι Ωνάση φόρεσε κόκκινο εμβληματικό ταγιέρ του Βαλεντίνο - Άφησε εποχή η εμφάνιση της

Κομψή και σικ!

Μία καταπληκτική vintage φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του Valentino Garavani στο instagram.

Στο έγχρωμο κλικ πρωταγωνιστεί η Jackie Kennedy, με μία εμφάνιση που άφησε εποχή.

Η κάμερα απαθανάτισε τη Jackie Kennedy κατά την άφιξη της στο Montreal Expo το 1967, να.βγαίνει από το αεροπλάνο φορώντας ένα εμβληματικό κόκκινο κομμάτι Valentino, δίνοντας μία άλλη "αίσθηση" στο look της.

Μια στιγμή διαχρονικής κομψότητας και λαϊκής χάρης.

Διαβάστε ακόμη: Τζάκι Κένεντι: Τρεις γενιές με το ίδιο Valentino φουστάνι - Από μαμά σε κόρη (φώτο)

Η Τζάκι Κέννεντι (αγγλ. Jackie Kennedy, πατρικό επώνυμο Μπουβιέ (αγγλ. Bouvier), μετέπειτα Ωνάση (αγγλ. Onassis), 28 Ιουλίου 1929 – 19 Μαΐου 1994) ήταν Αμερικανίδα κοσμική, συγγραφέας και φωτογράφος, που διατέλεσε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, ως σύζυγος του 35ου προέδρου Τζον Φ. Κέννεντι από τον Ιανουάριο του 1961 έως την δολοφονία του, τον Νοέμβριο του 1963. Επίσης, ήταν σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα και εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pics από τον αριστοκρατικό γάμο της Jackie Kennedy με τον John Fitzgerald - Με νυφικό εποχής & πολύ ρομαντισμό  

 Έζησε σε πλούσιο κλίμα και πραγματοποίησε ικανοποιητικές σπουδές. Σπούδασε Γαλλική Λογοτεχνία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, από όπου έλαβε και πτυχίο (BA) το 1951.

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953, παντρεύτηκε τον Γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών από την Μασαχουσέτη Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι, με τον οποίο έμελλε να γίνει η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, με την άνοδο του συζύγου της στο προεδρικό αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιανουάριο του 1961. Η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής. Απέκτησε με τον Τζον, δύο παιδιά: την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ.


Instagram/stella.time.trip

Διαβάστε ακόμη: Αδημοσίευτη φώτο της καταθλιμμένης Χριστίνας Ωνάση με την goldigger & διασημότερη χήρα Τζάκι Κένεντι - ''δεν θέλω να την παντρευτείς'', είπε στον μπαμπά της

Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκι συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα πλοιοκτήτη και μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κέννεντι. Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν ως προϊστάμενη σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική.

Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες.

Διαβάστε ακόμη: Πωλείται το σπίτι των Ωνάσηδων στο Λονδίνο για 25 εκ. λίρες - 465τ.μ - μεγαλοπρεπές και θρυλικό (φώτο)

Διαβάστε ακόμη: Σπάνιες φωτογραφίες της fashion icon Τζάκι Κένεντι: Τα τεράστια γυαλιά, η εμβληματική κόμμωση, το φόρεμα υπερπαραγωγή

Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994 στο Μανχάταν.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ