Apple: Στην 1η θέση το 2023 με 234.600.000 πωλήσεις - Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τα smartphones της

Στην πρώτη θέση το 2023, με 234,6 εκατ. πωλήσεις. Η λίστα με τις πέντε κορυφαίες εταιρείες.

Η Apple ξεπέρασε τη Samsung στις πωλήσεις smartphones, βάζοντας τέλος στη 12ετή πρωτοκαθεδρία της κορεατικής εταιρείας τεχνολογίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corporation (IDC), το iPhone κατέκτησε την πρώτη θέση το 2023 με 234,6 εκατ. πωλήσεις, ξεπερνώντας τις 226,6 εκατ. πωλήσεις της Samsung.

Σύμφωνα με την IDC, η στέψη της Apple, η οποία κυκλοφόρησε το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, οφείλεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα των high-end συσκευών της, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το 20% της αγοράς.

20,1% η Apple και 19,4% η Samsung

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας κατέχει μερίδιο αγοράς 20,1% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μπροστά από τη Samsung που ακολουθεί με 19,4%.

Η Apple έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphones όσον αφορά τα έσοδα και τα κέρδη αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ηγείται της αγοράς όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων.

Διαβάστε ακόμη:Apple: Η "χρυσή κότα" με 2,875 τρισ. εκατ. αξία - Μόλις μπήκε το 2024 - Την ξεπέρασε όμως η Microsoft

Η πρωτιά τερματίζει τη μακροχρόνια κυριαρχία της Samsung που βρίσκεται στην κορυφή από το 2010 όταν ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Nokia.

Κατακερματισμένη η αγορά των smartphones

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα in.gr, τα στοιχεία για τις πωλήσεις έρχονται πριν από την τελευταία κυκλοφορία μοντέλων της Samsung, με τον νοτιοκορεατικό όμιλο τεχνολογία να αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Galaxy S24, S24 Plus και S24 Ultra με χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας ερευνών CCS Insight, δήλωσε ότι τα στοιχεία της IDC ήταν ένα «ψυχολογικό» πλήγμα για τη Samsung, αλλά αναμένει ότι ένας αδιάκοπος «πόλεμος» θα συνεχιστεί και φέτος.

Στην τρίτη θέση η Xiaomi και στην τέταρτη η Oppo

Η IDC επισήμανε επίσης μια ολοένα και πιο κατακερματισμένη αγορά για smartphones που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Android, κάνοντας αναφορές στους ανταγωνιστές της Samsung όπως η Xiaomi και η Oppo που ακολουθούν στη σχετική λίστα των πωλήσεων.

Σύμφωνα με την IDC, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 3,2% σε 1,17 δισ. μονάδες το 2023, αν και ο κλάδος δείχνει να ανακάμπτει μετά από μια υποτονική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη:17χρόνα από την πρώτη παρουσίαση του iPhone: Η επανάσταση που έφερε ο Στιβ Τζομπς – Touch screen και εκατομμύρια πλέον εφαρμογές (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ