Vintage Story: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ - Με τρεις διάσημους κουμπάρους & εκατοντάδες θαυμαστές στο γάμο της χρονιάς! (βίντεο)

Έγραψε ιστορία

Σαν σήμερα το 1965 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και "σφράγισαν" κι επισήμως τον έρωτα τους.

Παρουσία δεκάδων συγγενών και φίλων η τελετή πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον λόφο των Δελφών.

Η Αλίκη ήταν μία "πριγκίπισσα" μέσα στο ολόλευκο νυφικό σχέδιο Givenchy της ενώ ο Δημήτρης, γοητευτικός επέλεξε ένα ασπρόμαυρο σμόκιν.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογράφος - Το απίθανο κλικ με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και το γιο της αλλά και τον Κλεισθένη τον προσωπικό της φωτογράφο

Στιγμιότυπα από το γάμο της χρονιάς είχε δημοσιεύσει ο προσωπικός τους φωτογράφος, Κλεισθένης Δασκαλάκος.

 

 

"Συνοδευόμενη από την οικογένειά της και εκατοντάδες θαυμαστές και ντόπιους κατοίκους, κατευθύνεται από την πλατεία των Δελφών προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου την περιμένει ο γαμπρός.", αναγράφεται μεταξύ άλλων στη λεζάντα της ανάρτησης του.

Οι κάμερες τους ακολουθούν από την άφιξη και την διαμονή του ζευγαριού στο ξενοδοχείο "Βουζάς" μέχρι ολόκληρο το μυστήριο και το θρυλικό γλέντι που ακολουθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου.

Ο λαμπερότερος γάμος της εποχής με τον τύπο να χύνει άφθονο μελάνι και τις φωτογραφίες να εξακολουθούν μέχρι σήμερα να προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελώντας μέρος μιας χρυσής καλλιτεχνικής εποχής γεμάτη με αστέρια λουσμένα στο φως, το ταλέντο και την ακτινοβολία.

Διαβάστε ακόμη: Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ λίγα λεπτά μετά την πρόταση γάμου - Το διαμαντένιο δαχτυλίδι, οι βέρες, το γλέντι στον «Μπάρμπα Στάθη» (φωτό)

Κουμπάροι τους ήταν ο θεατρικός επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης και οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Δαμασκηνός και Μιχαηλίδης.

 

 

Η γνωριμία τους 

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν συμφοιτητές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αν και αντίθετοι χαρακτήρες, τα έφερε έτσι η ζωή και μοιράστηκαν αρκετές φορές τα ίδια πλατό στον κινηματογράφο. 

Και κάπως έτσι το κοινό ανακάλυψε το αγαπημένο του καλλιτεχνικό ζευγάρι, το οποίο δεν χόρταινε να το βλέπει. Και μέχρι η Αλίκη και ο Δημήτρης να συνειδητοποιήσουν αυτό που όλος ο κόσμος έβλεπε, εκτός από τους ίδιους, υπήρξαν και άλλες συνεργασίες… στη «Μανταλένα», στην «Η Αλίκη στο ναυτικό».

Και στις δύο ταινίες οι σχέσεις της Αλίκης με τον Παπαμιχαήλ δεν ήταν οι καλύτερες με τα δημοσιεύματα τότε να κάνουν λόγο για συχνούς τσακωμούς στα γυρίσματα.

Τελικά ο έρωτας των δύο αστέρων του ελληνικού κινηματογράφου δεν θα έχει ένα παραμυθένιο τέλος, όπως στις ταινίες, καθώς πήραν διαζύγιο στις 5 Ιουλίου του 1975, έπειτα από 10 χρόνια γάμου. Κατά την διάρκεια του γάμου τους το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Γιάννη, που γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1969.

Διαβάστε ακόμη: Μία τρομερά επίκαιρη vintage pic: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε ρόλο άντρα & γυναίκας ως Βίκτωρ-Βικτώρια - Μαζί της οι αείμνηστοι Πλωρίτης & Μικρούτσικος

Ο γιος τους Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την πιο δύσκολη περίοδο των παιδικών του χρόνων, όταν οι γονείς του χώρισαν. «Ήταν σκληρή περίοδος γιατί είδα και σκληρά πράγματα μέσα στο σπίτι. Όταν είσαι 5 με 6 χρονών και βλέπεις τους γονείς σου να πιάνονται στα χέρια, είναι κάποια πράγματα που σου μένουν χαραγμένα στη μνήμη. Σου μένει ένα τραύμα και το κουβαλάς αυτό. Η Αλίκη με τον Δημήτρη, μία τσακωνόντουσαν και μία ήταν πάλι μαζί. Έζησα και ωραίες στιγμές, δεν ήταν μόνο οι τσακωμοί. Έζησα και περιοδείες μαζί τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ