«Έλεγε θα τα καταφέρω, πιστεύαμε σε ένα θαύμα»: Συγκινεί ο αδερφός του ποδοσφαιριστή Γιώργου Ζαγκλιβέρη - Τι είναι το λέμφωμα Burkitt που έπασχε (βίντεο)

Ο 30χρονος, νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, έδωσε μεγάλη μάχη

Συγκίνηση σε όλο το πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση του θανάτου, του ποδοσφαιριστή από τις Σέρρες, Γιώργου Ζαγκλιβέρη, σε ηλικία μόλις 30 ετών, ύστερα από τη γενναία μάχη που έδωσε, με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου. Ο 30χρονος, νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και έπασχε από λέμφωμα του Burkitt, έναν καρκίνο του λεμφικού συστήματος που βρήκε τυχαία πως νοσεί πριν από εφτά μόλις μήνες.

 

Ο Κώστας Ζαγκλιβέρης, αδερφός του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, περιγράφει στον ΑΝΤ1: "Είχε ένα ατύχημα με μια μηχανή που είχε και όταν πήγε στο νοσοκομείο του διέγνωσαν με τις αιματολογικές ότι υπάρχουν διογκωμένους λεμφαδένες. Ήταν λέμφωμα Burkitt που προκαλεί ανοσοανεπάρκεια και χτύπησε με τη μια στον νωτιαίο μυελό και ξεκίνησε να έχει παράλυση στο πρόσωπο του, στο μάτι του, έδωσε μεγάλο αγώνα για να τα καταφέρει".

 

Το λέμφωμα Burkitt είναι ένας εξαιρετικά επιθετικός τύπος καρκίνου που μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο το σώμα και να προκαλέσει διόγκωση των λεμφαδένων σε πολλά διαφορετικά μέρη. Η νόσος χτυπάει κυριως τα οστά του προσώπου και τα μακριά οστά των χεριών και των ποδιών. Ο 30χρονος είχε συγκινήσει χιλιάδες κόσμου με τα βίντεό του στα social media και είχε δείξει την αλλαγή στο σώμα και το προσωπο του. Όπως λέει ο αδερφός του πίστευε πως θα τα καταφέρει.

"Θα τα καταφέρω, θα παλέψω είμαι εδώ, κάνω κουράγιο, τον υποστηρίζαμε όσο μπορούσαμε, είμασταν δίπλα του. Πιστεύαμε σε ένα θαύμα. Πιστεύαμε στη δύναμη ψυχής που είχε ότι θα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά. Στο τέλος άρχισε να το καταλαβαίνει, έλεγε "θα πάω επάνω”, λέει συγκινημένος ο αδερφός του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο χωριό του, την Παλαιοκώμη Σερρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ