Χλιδάτος γάμος στο Μπρουνέι: Παντρεύτηκε ο περιζήτητος εργένης, πρίγκιπας Abdul Mateen την καλλονή Anisha - Δείτε όλες τις φωτό από τους εορτασμούς

Σύμφωνα με όλα τα τελετουργικά πρωτόκολλα 

Ο πρώτος royal γάμος για το 2024 είναι γεγονός!

Ο πρίγκιπας Abdul Mateen του Μπρουνέϊ παντρεύεται την Anisha Rosnah binti Adam.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι παραδοσιακοί εορτασμοί, οι οποίοι έχουν διάρκεια 10 ημέρες και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιανουαρίου.

Ο γάμος του γιου του σουλτάνου ξεκίνησε επίσημα το Σαββατοκύριακο, με μια προγαμιαία τελετή γνωστή ως Khatam Quran. 

Image
instagram @coutureandroyals

Image
instagram @coutureandroyals

H Anisha επέλεξε ένα εντυπωσιακό, λευκό νυφικό, προσαρμοσμένο στην κουλτούρα του Ισλάμ. 

Την  επόμενη μέρα το ζευγάρι εμφανίσθηκε στην τελετή "Powdering Ceremony" με τα παραδοσιακά χρυσοποίκιλτα κοστούμια του Μπρουνέι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

Είδαμε την εντυπωσιακή νύφη με μακρύ κόκκινο φόρεμα ανατολίτικης έμπνευσης με κεντήματα και διακοσμητικά στοιχεία από χρυσή κλωστή, με στρογγυλή λαιμόκοψη, πλισέ μπούστο και φουσκωτή φούστα με σατέν φινίρισμα.

Η δημιούργια αυτή έφερε την υπογραφή του διάσημου μαλαισιανού σχεδιαστή Τε Φιντράους. 

Διβάστε ακόμη: Ο πλουσιότερος πρίγκιπας του κόσμου, Abdul Mateen μόλις μας παρουσίασε την καλλονή αρραβωνιαστικιά του, Anisha Rosnah - Το διαμάντι "κοτρώνα" στο αριστερό της χέρι (φωτό)

Πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες παραδόσεις της κουλτούρας αυτού του μικρού και πλούσιου κράτους, στην οποία η μέλλουσα νύφη και γαμπρός έκαναν αίσθηση με τα εκκεντρικά κόκκινα κοστούμια τους, τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με το απόλυτο λευκό που φορούσαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Χθες, 14/1 πραγματοποιήθηκε η κύρια βασιλική γαμήλια τελετή, πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Istana Nurul Iman. Η νύφη φορούσε μια διαμαντένια τιάρα κι ένα εντυπωσιακό ολόευκό φόρεμα γεμάτο πολύτιμους λίθους και πετράδια που έλαμπαν ασταμάτητα.

Αρκετά μίνιμαλ και συντηρητικό αλλά παράλληλα κομψό με μακρύ μανίκι και κλειστό ντεκολτέ.

 Ο 32χρονος πρίγκιπας εμφανίσθηκε με λευκή και χρυσή τελετουργική στολή.


instagram @
the_royal_watcher

Όταν φτασε κάτω από το κουβούκλιο, μπροστά από την Anisha, ο πρίγκιπας Mateen άπλωσε το χέρι του, το οποίο πήρε ο πατέρας του ο Σουλτάνος και το έβαλε στο μέτωπο της Anisha.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτος βασιλικός γάμος 2024: Στην απόλυτη χλιδή παντρεύεται ο ομορφότερος Ασιάτης Πρίγκηπας Abdul του Μπρουνέϊ την καστανή καλλονή Anisha (φωτό - βίντεο)

Αυτή η χειρονομία συμβολίζει την επίσημη ένωση της νύφης και του γαμπρού.

Έπειτα είδαμε το ζευγάρι να κόβει μία τούρτα-υπερπαραγωγή!

Στη συνέχεια, το ζευγάρι χαιρέτησε το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπρουνέι, Μπαντάρ Σερί Μπεγκαβάν, πριν φτάσει στο παλάτι Istana Nurul Iman με μια ανοιχτή Rolls Royce.


instagram @davincicode7

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

Οι καλεσμένοι

Οι καλεσμένοι φέρεται να περιλαμβάνουν γαλαζοαίματους από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία, καθώς και τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo και τον ηγέτη των Φιλιππίνων, Ferdinand Marcos Jr.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton, που αναμένεται να δώσουν το παρών στον πρώτο βασιλικό γάμο του 2024. Αλλωστε, ο σουλτάνος του Μπρουνέι παρακολούθησε το βασιλικό τους γάμο στο Ουεστμίνστερ το 2011. 


instagram @tmski

Ο διάσημος στο Διαδίκτυο (με 2,5 εκατομμύρια ακολούθους στο instagram) πρίγκιπας αποκάλυψε τον αρραβώνα του με την Anisha τον Δεκέμβριο, μια ανακοίνωση που στεναχώρησε τους θαυμαστές του πιο περιζήτητου εργένη της Ασίας.


instagram @tmski

Ο πρίγκιπας Ματίν είναι το δέκατο παιδί του σουλτάνου Χασάναλ Μπολκία.

Με εκπαίδευση στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Σάντχερστ και στη Σχολή Πιλότων Στρατιωτικών Ελικοπτέρων της RAF, ο πρίγκιπας Ματίν έχει τον βαθμό του ταγματάρχη στις Βασιλικές Ενοπλες Δυνάμεις του Μπρουνέι. Το 2020 χαρακτήρισε τον εαυτό του στο περιοδικό GQ της Ταϊλάνδης ως «απλό τύπο» και περιέγραψε την ιδανική σύντροφό του ως «κάποια που θα είναι γνήσια και αληθινή». 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σουλτανάτο του Μπρουνέι είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία στο νησί Βόρνεο με πληθυσμό 445.400 κατοίκους.

Διαβάστε ακόμη: Γάμος στο Σουλτανάτο του Μπρουνέϊ: Ντύθηκε νυφούλα η αγαπημένη του πρίγκιπα Abdul, Anisha - Τελετή υπερπαραγωγή με υπέροχο νυφικό & grande τούρτα (φωτό - βίντεο)

Είναι πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αρχηγός Κράτους είναι ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ.

Το ΑΕΠ της χώρας είναι 14,695 δισ. $ (104η στον κόσμο, σε ονομαστικές τιμές, εκτίμηση 2009). Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι 36.681 $.

Το 2011, το Μπρουνέι είχε πληθυσμό 422.700 κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών κατοίκων. Από αυτούς, το 83% είναι Μουσουλμάνοι, το 7% είναι Βουδιστές, και λιγότερο από 4% αντιπροσωπεύουν άλλες θρησκείες, ενώ το υπόλοιπο δεν δήλωσε κάποια θρησκεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ