Φαίη Ντάναγουεϊ: Η σούπερ σταρ "ψυχρή" του Χόλυγουντ έγινε 83 χρονών - Ο έρωτας με τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι & ο γάμος που δεν έγινε ποτέ! Από το 1987 είναι μόνη... (φωτό - βίντεο)

Πολύχρονη!

Σαν σήμερα το 1941 γεννήθηκε η Φαίη Ντάναγουεϊ!

Η σπουδαία ηθοποιός έγινε 83 ετών κι εμείς με αφορμή αυτό το γεγονός θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη ζωή της.

Η Φαίη Ντάναγουεϊ (αγγλικά: Dorothy Faye Dunaway, γενν. 14 Ιανουαρίου 1941) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του 1976 Το Δίκτυο (Network).

Η ηθοποιός έλαβε το βραβείο μετά από άλλες δυο υποψηφιότητες που είχε λάβει για τις ταινίες Μπόνι και Κλάιντ (Bonnie and Clyde, 1967) και Τσάιναταουν (Chinatown, 1974). Πρωταγωνίστησε σε μια σειρά επιτυχημένων ταινιών μεταξύ των οποίων Υπόθεση Τόμας Κράουν (The Thomas Crown Affair, 1968), Ο Μικρός Ανθρωπάκος (Little Big Man, 1970), Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα (Three Days of the Condor, 1975) και Αποκαλύψεις για μια Γυναίκα (Mommie Dearest, 1981).

Δύο γάμοι και τελικά ...

Η Φαίη Ντάναγουεϊ υπήρξε αρραβωνιασμένη με το φωτογράφο Τζέρι Σάτσμπεργκ από το 1966 εώς και το 1968, όταν τον άφησε για τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Οι Ερασταί (A Place for Lovers), Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

Ο δεσμός της με τον Μαστρογιάννι κράτησε δύο χρόνια, αλλά τελικά δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι ήταν παντρεμένος ήδη 20 χρόνια με τη θεατρική ηθοποιό Φλόρα Καράμπελα, με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, την Μπάρμπαρα.

Διαβάστε ακόμη: Η Φαίη Ντάναγουεϊ στην χειρότερη εμφάνιση όλων των εποχών: Ξέχασε ότι είναι 75 ετών - Φώτο, βίντεο

 

 



instagram @
thatdamehadaface

Ήταν γνωστό ότι δεν ήταν πιστός σύζυγος, αλλά δεν αρκούνταν σε σύντομες ερωτικές περιπέτειες ή τυχαίες νύχτες πάθους. Ζούσε παράλληλες σχέσεις, θυελλώδεις, που δε διέψευδε, διαρκούσαν καιρό και δεν μπορούσαν να μείνουν κρυφές από τα φώτα της δημοσιότητας -γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο για τη σύζυγό του να ανεχτεί τις εξωσυζυγικές του δραστηριότητες.

Μάλιστα, λέγεται ότι, όταν η Ντάναγουεϊ τον χώρισε, ο Μαστρογιάνι ζήτησε από την κόρη του να την πάρει τηλέφωνο και να την παρακαλέσει να το ξανασκεφτεί.

Η ηθοποιός έκανε πολλή υπομονή, καθώς τον περίμενε να πάρει διαζύγιο από την πρώην σύζυγό του - κάτι που ως καθολικός αρνιόταν- έτσι ώστε να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.

Ο Μαστρογιάννι είπε αργότερα σε δημοσιογράφο του περιοδικού People το 1987 ότι δεν ξεπέρασε ποτέ τη σχέση του με την Ντάναγουεϊ. «Ήταν η γυναίκα που αγάπησα περισσότερο», είπε. "Πάντα θα λυπάμαι που την έχασα. Ήμουν ολοκληρωμένος μαζί της για πρώτη φορά στη ζωή μου."

Διαβάστε ακόμη: Vintage Beauty Pic: Όταν η Φαίη Νταναγουέϊ φόρεσε το 1967 κόκκινο μπερέ & σέξυ ψεύτικες βλεφαρίδες στο "Μπόνι & Κλάιντ" έγινε Fashion icon!

Αργότερα, η Φέι Ντάναγουεϊ παντρεύτηκε τον Πίτερ Γουλφ, τραγουδιστή του συγκροτήματος The J. Geils Band το 1974.

Το ζευγάρι χώρισε όμως το 1979. Μεταξύ του 1984 και του 1987 υπήρξε παντρεμένη με το Άγγλο φωτογράφο Τέρρι Ο'Νιλ με τον οποίο απέκτησε ένα γιο τον Λίαμ. Το 2003 ο Ο'Νηλ δήλωσε ότι ο Λίαμ ήταν στην πραγματικότητα υιοθετημένος.

Διαβάστε ακόμη: Εκτός ελέγχου η 78χρονη Φέι Ντάναγουεϊ! Έδειρε συνεργάτες της & την έδιωξαν από την παράσταση (φωτό)

Από το 1987 η ηθοποιός δεν έχει εντοπιστεί με κάποιον σύντροφο στο πλευρό της ...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ