Ενθρόνιση σήμερα του νέου Βασιλιά της Δανίας Φρέντερικ & της Βασίλισσας Mary - Όλες οι λεπτομέρειες για τη μεγαλειώδη τελετή στην Κοπεγχάγη

Σε λίγες ώρες

Λίγο ακόμη έμεινε έως ότου η Βασίλισσα Μαργκρέτε παραχωρήσει το θρόνο στον διάδοχο Φρέντερικ.

Ο πρωτότοκος γιος της 83χρονης royal και του Henrik της Δανίας σήμερα θα στεφθεί Βασιλιάς και αντίστοιχα η σύζυγος του Mary, Βασίλισσα.

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την ιστορική αυτή στιγμή της χώρας.

Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή στην Κοπεγχάγη

Η τελετή ενθρόνισης θα ξεκινήσει γύρω στις 13:35, με τον 55χρονο Φρέντερικ και τη 51χρονη Μαίρη να ξεκινούν με αυτοκίνητο από το Amalienborg προς το παλάτι Christiansborg, μαζί με τον γιο τους και πλέον διάδοχο, πρίγκιπα Κρίστιαν. Λίγο μετά θα ακολουθήσει η βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία θα αναχωρήσει από το παλάτι του Κρίστιαν IX με άμαξα.


instagram @detdanskekongehus

Και οι δύο θα περάσουν από σημαντικά σημεία της Κοπεγχάγης όπως το Frederiksgade, το Bredgade, το Kongens Nytorv, το Holmens Canal και το Prince Jørgen’s Courtyard καθ’ οδόν προς το παλάτι.

Στις 14:00 θα συγκληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο παλάτι Christiansborg, στο οποίο θα συμμετάσχουν η Μαργαρίτα, ο Φρέντερικ και ο Κρίστιαν μαζί με την κυβέρνηση και τον γραμματέα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εκεί θα γίνει η διαδοχή του θρόνου, καθώς η βασίλισσα θα υπογράψει τη δήλωση παραίτησής της. Στη συνέχεια, η Μαργαρίτα θα επιστρέψει στο Amalienborg, ενώ ο Φρέντερικ και η Μαίρη θα παραθέσουν μια επίσημη δεξίωση για τους υψηλούς προσκεκλημένους τους.

 

Στις 15:00, το βασιλικό ζεύγος θα κάνει την εμφάνισή του στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg. Στη συνέχεια η Πρωθυπουργός της χώρας θα κηρύξει την άνοδο του νέου βασιλιά στο θρόνο της Δανίας.

Μετά από αυτό, ο νέος μονάρχης θα βγάλει τον πρώτο επίσημο λόγο του. Θα ακολουθήσει ένας τιμητικός χαιρετισμός με κανονιοβολισμούς από το Sixtus Battery, ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς στο Holmen της Κοπεγχάγης, και η βασιλική σημαία θα υποσταλεί στο παλάτι του Christian IX (σπίτι της Μαργκρέτε) για να ξαναυψωθεί στο παλάτι του Φρέντερικ VIII, όπου ζουν ο νέος βασιλιάς και η βασίλισσα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ