Good news για την Αθήνα! Γέμισε με Χριστουγεννιάτικα Χωριά (φωτό)

Διαβάστε αναλυτικά

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό έχει αρχίσει να πλημμυρίζει την Αθήνα και μαζί τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά που θα υποδεχθούν τα παιδιά στις γειτονιές της πόλης και θα τους προσφέρουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, θα λειτουργούν δέκα Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε ισάριθμες γειτονιές, με ξύλινα σπιτάκια και τον Άγιο Βασίλη, με παιχνίδι και διάφορα διαδραστικά δρώμενα, κατασκευές, κεράσματα, face-painting και πολλές εκπλήξεις, ενώ χριστουγεννιάτικοι ήρωες, ξυλοπόδαροι, ανιματέρ, μαριονέτες, ταχυδακτυλουργοί θα συμμετέχουν στη χαρά των παιδιών.


instagram @kostasbakoyannis

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), δημιουργεί τους χώρους που θα λειτουργούν καθημερινά στις πλατείες Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων).

 

 

«Το χαμόγελο των παιδιών είναι η κινητήρια δύναμη για όλα όσα κάνουμε. Και αυτά τα Χριστούγεννα, οι γειτονιές της Αθήνας θα γεμίσουν με παιχνίδια, καλλιτεχνικές δράσεις και παραστάσεις, σκορπίζοντας τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά στήνονται στις πλατείες της πόλης για να μας φέρουν πιο κοντά στη μαγική ατμόσφαιρα των γιορτών» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις

Το ωράριο λειτουργίας των Χριστουγεννιάτικων Χωριών θα είναι καθημερινά, από 11:00 έως 14:00 και από 15:00 έως 19:30 και την Κυριακή 31/12 από 11:00 έως 17:00. Θα εκτυλίσσονται παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις που θα ενισχύουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, όπως:

- Παράσταση με μαριονέτες, ένα εντυπωσιακό διαδραστικό σόου.

- Bubble Show, με μικρές ή γιγάντιες σαπουνόφουσκες που πετάνε στον ουρανό μαζί με παραμυθένιες μουσικές.

- Magic Show, ένα φανταστικό σόου από μάγους/ταχυδακτυλουργούς.

- Αφήγηση Παραμυθιών, χριστουγεννιάτικα παραμύθια με ξωτικά, τάρανδους και νάνους.

- Παιχνίδια με το Ξωτικό των Χριστουγέννων που περιμένει και φέτος τα παιδιά για διασκέδαση μέσα από ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσικοκινητικές δράσεις.

- Ξυλοπόδαροι και φιγούρες των Χριστουγέννων, οι παραμυθένιοι γίγαντες αλλά και οι μασκότ των Χριστουγέννων, όπως το Ξωτικό, ο Νάνος, ο Τάρανδος και ο Χιονάνθρωπος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ