Με καρκίνο δύο θρύλοι του τένις: Στις ωοθήκες η Έβερετ, με μετάσταση η Ναβρατίλοβα σε λαιμό και μαστό – Φίλες για πάντα (φωτό)

Ο καρκίνος χτύπησε και πάλι τις δύο θρυλικές τενίστριες και φίλες Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Κρις Έβερετ

Αντίπαλες μέσα στα γήπεδα του τένις, φίλες εκτός, παραμένουν έως και σήμερα δύο από τις κορυφαίες τενίστριες όλων των εποχών. Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Κρις Έβερτ αντιμετωπίζουν τώρα και προβλήματα υγείας.

Οι δύο συναντήθηκαν πριν από μερικές μέρες με την Έβερτ να αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο στις ωοθήκες.

Το 2023 ήταν μια απίστευτα δύσκολη χρονιά για τις δύο κύριες καθώς και η Ναβρατίλοβα διαγνώστηκε με καρκίνο του λαιμού και του μαστού τον Ιανουάριο.

Η Μαρτίνα φιλοξένησε την Κρις στο σπίτι της, και οι διαδικτυακοί τους φίλοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τη συνάντησή τους.

Αν και οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωπες στα γήπεδα πολλές φορές έξω από αυτά ανέπτυξαν μια στενή φιλία. Η Έβερτ στο πρόσωπο της Nαβρατίλοβα έχει έναν δικό της άνθρωπο που μπορεί να καταλάβει τι περνάει.

Στη φωτογραφία που ανέβασαν στα social η Έβερτ έγραψε στη λεζάντα: «Είμαστε μαζί σε αυτό. Ευχαριστώ για το νόστιμο φαγητό Μαρτίνα».

Η Έβερτ διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο των ωοθηκών σταδίου 1 τον Δεκέμβριο του 2021. Ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία τον Μάιο του 2022, αποκαλύπτοντας ότι ο γιατρός της ήταν βέβαιος ότι η ασθένεια δεν θα επιστρέψει, επειδή είχε εντοπιστεί νωρίς. Αλλά την Παρασκευή, η Έβερτ ανακοίνωσε τα κακά νέα ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει.

Η Κρις Έβερτ με τον Τζό ΜακΚενρόϊ

«Αν και αυτή είναι μια διάγνωση που δεν ήθελα ποτέ να ακούσω, αισθάνομαι για άλλη μια φορά τυχερή που την πρόλαβαν νωρίς», ανέφερε η Έβερτ σε δήλωσή της.

«Οι γιατροί βρήκαν καρκινικά κύτταρα στην ίδια περιοχή. Όλα τα κύτταρα αφαιρέθηκαν και έχω ξεκινήσει έναν ακόμη γύρο χημειοθεραπείας». Μιλώντας για τον καρκίνο την πρώτη φορά είχε πει: «Έχω ζήσει μια πολύ γοητευτική ζωή. Τώρα έχω κάποιες προκλήσεις μπροστά μου. Αλλά έχω παρηγοριά γνωρίζοντας ότι η χημειοθεραπεία είναι για να διασφαλίσω ότι ο καρκίνος δεν θα επιστρέψει».

Η αδελφή της, Jeanne Evert Dubin, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών τον Φεβρουάριο του 2020 σε ηλικία 62 ετών.

«Προστάτεψε τον εαυτό σου. Γνωρίστε το ιστορικό της οικογένειάς σας. Έχετε απόλυτη επίγνωση του σώματός σας, ακολουθήστε το ένστικτό σας και έχετε επίγνωση των αλλαγών» είχε πει η Έβερτ το 2022. «Μην πιστεύετε ότι αυτό θα περάσει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ