Ο Νίκος Αλιάγας & οι αναμνήσεις του με τον Βασίλη Βασιλικό - "Του είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια"

Η ανάρτηση στο instagram

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Βασίλης Βασιλικός στις 30 Νοεμβρίου...

Από τότε διάφοροι φίλοι, γνωστοί, οικογένεια είπαν το δικό τους αντίο μέσα από τα social media.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βασίλης Βασιλικός αυτοβιογραφείται - Δείτε το ίδιο τον συγγραφέα να εξιστορεί τη ζωή του (video)

Έτσι και Νίκος Αλιάγας δημοσιεύοντας μία φωτογραφία του σπουδαίου συγγραφέα στο προσωπικό του προφίλ στο instagram έγραψε:

"Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Έλληνας συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Το λογοτεχνικό του έργο είναι τεράστιο, υπάρχει φυσικά το «Ζ» μεταφρασμένο σε 40 χώρες και διασκευασμένο για τον κινηματογράφο από τον μεγάλο Κώστα-Γαβρά αλλά υπάρχει και #laplante #lesphotograohes #leprixdessentiments #K #Leslotophages #labellesubosphore.

Η λίστα είναι μεγάλη, ο Βασίλης υπήρξε δημοσιογράφος, επικεφαλής της ελληνικής τηλεόρασης, βουλευτής, πρεσβευτής της Ελλάδας στην UNESCO, κριτικός λογοτεχνίας…

Ένας εικονομάχος και ελεύθερος χαρακτήρας που δεν χωρούσε σε κανένα κουτί, ήταν και φίλος μου.

Από τους πρώτους που έγραψαν για τη δουλειά μου στην τηλεόραση τη δεκαετία του '90, του είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια που μαθαίνω και σκέφτομαι την κόρη του Ευρυδίκη και τη σύζυγό του Βάσω Παπαντωνίου.

Έχω χιλιάδες εικόνες στο κεφάλι μου απόψε, στιγμές που περάσαμε μαζί, αλλά κρατάω σαν φωτογραφία τυπωμένη στη μνήμη μου αυτή τη νύχτα που πέρασα τραγουδώντας κάτω από το παράθυρο του ξενοδοχείου όπου αυτοκτόνησε ο Cesare Pavese τη δεκαετία του 1950 στο Τορίνο.

Ήμουν νέος δημοσιογράφος και αυτός ήταν ήδη μύθος, τραγουδούσαμε τις επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη για να γιορτάσουμε τη ζωή και να τιμήσουμε τη μνήμη του Ιταλού συγγραφέα.

Και μετά είναι η τελευταία μας αυτοσχέδια φωτογράφιση στο καφέ Χαρά κάτω από το σπίτι του στην Αθήνα. Ήταν 20 Φεβρουαρίου 2020 λίγες μέρες πριν τον εγκλεισμό, ο κόσμος δεν ήταν ίδιος με σήμερα, είχαμε ακόμα μια μικρή ανεμελιά στα μάτια μας. Κανονίσαμε να βρεθούμε στο Παρίσι.

Ειρήνη στην ψυχή σου φίλε μου «Ο θάνατος ίσως μας περιμένει παντού» έγραψε στο μυθιστόρημά του #z «το σημαντικό για εμάς είναι να μην τον περιμένουμε παντού»."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ