Ινδία: Πως η γιόγκα έσωσε 41 εργάτες που απεγκλωβίστηκαν μετά από 17 μέρες - «Ήταν κλειστοφοβικά», οι μαρτυρίες των διασωθέντων (φωτό & βίντεο)

Η γιόγκα τους βοήθησε να παραμείνουν ψύχραιμοι

Σε νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οι 41 εργάτες στην Ινδία που είχαν παγιδευτεί σε σήραγγα για 17 μέρες λόγω κατάρρευσης και σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν γιόγκα, ώστε να περάσει η ώρα, αλλά και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Σύμφωνα με το BBC, ο Chamra Oraon, ανέφερε ότι υπήρχαν στιγμές που ένιωθε ανήσυχος μέσα στο τούνελ και αναρωτιόταν πότε θα τον έβγαζαν έξω.

«Αλλά ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου», είπε, προσθέτοντας ότι περνούσε χρόνο παίζοντας παιχνίδια στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο θα φόρτιζε χρησιμοποιώντας φορητούς φορτιστές που τους δόθηκαν από τους διασώστες μέσα από έναν σωλήνα.

«Δεν μπορούσαμε να καλέσουμε κανέναν αφού δεν υπήρχε δίκτυο και έτσι μιλούσαμε μεταξύ μας και γνωριστήκαμε», είπε στη συνέχεια.

Επίσης, ένας άλλος εργαζόμενος, ο οποίος μίλησε με τον πρωθυπουργό Ναρέντα Μόντι σε τηλεφωνική επικοινωνία, είπε ότι οι εργαζόμενοι παρακινούσαν ο ένας τον άλλον να παραμείνουν θετικοί και ότι θα τρώνε όλοι μαζί τα γεύματά τους.

«Πηγαίναμε βόλτες και κάναμε γιόγκα μέσα στο τούνελ για να παραμείνουμε ενεργοί», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Συνταρακτικές σαν κινηματογραφική ταινία οι φωτό - βίντεο της διάσωσης των 41 εργατών - Παγιδευμένοι 2 εβδομάδες σε στοά στην Ινδία

Ένας άλλος εργαζόμενος περιέγραψε πώς αρχικά άνοιγαν τα τηλέφωνά τους μόνο για να ελέγξουν τον χρόνο εξοικονόμησης μπαταριών. Αλλά μόλις έλαβαν φορτιστές, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους πιο ελεύθερα για να διασκεδάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ