Πρώην όμηροι της Χαμάς: "Τρώγαμε ρύζι & κοιμόμασταν σε πλαστικές καρέκλες - Χτυπούσαμε την πόρτα για να μπούμε στο μπάνιο"

Τι λένε για τις συνθήκες διαβίωσης 

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας περιέγραψαν Ισραηλινοί που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε ακόμη: Κατασυγκινεί η αγκαλιά του μπαμπά προς την 9χρονη κορούλα του που θεωρούσε νεκρή - "Ο θάνατος είναι ευλογία" υποστήριζε

Συγκεκριμένα, τα μέλη των οικογενειών των πρώην ομήρων Yaffa Adar και Ruthie Munder, Keren Munder και Ohad Munder Zichri -γιαγιά, μητέρα και εγγονός- μίλησαν για τη διαδικασία απελευθέρωσης και ανάρρωσής τους.

Όπως είπε η Keren Munder στον ξάδερφό της, Merav Raviv, έτρωγαν κυρίως ρύζι και ψωμί και κοιμόντουσαν σε σειρές από πλαστικές καρέκλες, ενώ όταν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, χτυπούσαν την πόρτα και μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν μιάμιση ώρα μέχρι να μπορέσουν να πάνε.

Πάντως, όλοι μίλησαν για τη μεγάλη χαρά που έζησαν με την επιστροφή των αγαπημένων τους προσώπων.

Την ίδια ώρα, ακόμη 13 από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας, μετέδωσε ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ