Winter time! Χιόνια στα καμπαναριά & στα βουνά - Χαμηλές θερμοκρασίες, δυνατοί άνεμοι (φωτό)

Μεταβολή του καιρού

Για λίγες ώρες άλλαξε το σκηνικό του καιρού και σε μερικές περιοχές είδαν ... άσπρη μέρα!

Συγκεκριμένα, στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στη Θεσσαλία έπεσαν τα πρώτα χιόνια.

Η κάμερα του forecast weather κατέγραψε τα πρώτα χιόνια στο Νυμφαίο και το Πισοδέρι Φλώρινας.

Νυμφαίο

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και  την κορυφή Τριγγία (2.204 μέτρα) της νότιας Πίνδου του δήμου Μετεώρων Νομού Τρικάλων όπως τα κατέγραψε  η live κάμερα του meteolive.gr (επίσημο συνεργάτη του trikalaola.gr).

Χιόνι

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Σελήνης, από τη Σπηλιά Κισσάβου στη Λάρισα, όπου είναι εμφανές ότι το χιόνι «πασπάλισε» τις κορυφές του βουνού.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι η επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το διήμερο Σάββατο 18/11 και Κυριακή 19/11.

Το Σάββατο 18/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό (Χάρτης 1). Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ